Bulvár, celeb

2019.06.14. 17:34

Életműdíjjal térhet haza Velencéből Pedro Almodóvar spanyol filmrendező

A 69 éves spanyol rendező az 1980-as években kezdte pályafutását.

Pedro Almodóvar spanyol filmrendezőt Arany Oroszlán-életműdíjjal tüntetik ki az idei velencei filmfesztiválon - jelentették be pénteken a szervezők.


Alberto Barbera fesztiváligazgató közleményében méltatta Almodóvárt, aki "a legsokoldalúbb, legellentmondásosabb és legprovokálóbb portrékat vázolta fel filmjeivel a Franco-korszak utáni Spanyolországból".

    

Filmjei "a bűn, a vágy és az identitás" kérdéseit feszegetik "maró humorral és vizuális ragyogással" - fűzte hozzá Barbera.

    

Almodóvar a bejelentésre reagálva úgy fogalmazott: az Arany Oroszlán az egyik házi kedvence lesz két vele élő macskája mellett. "Szívem mélyéből köszönöm!" - mondta.

    

A 69 éves spanyol rendező az 1980-as években kezdte pályafutását. Legismertebb filmjei között szerepel az Asszonyok az idegösszeomlás szélén, a Mindent anyámról és a Volver. Legutóbbi, Fájdalom és dicsőség című filmjét a cannes-i filmfesztiválon mutatták be. A produkció főszerepét alakító Antonio Banderas a legjobb színész díját kapta.

    

A velencei filmfesztivált augusztus 28. és szeptember 7. között rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!