Bulvár, celeb

2019.06.21. 23:14

Ennyiért kelt el a Pink Floyd frontemberének gitárgyűjteménye

David Gilmour gyűjteményének legdrágább darabja egy 1969-ben készült Black Fender Stratocaster lett.

Munkatársunktól

A Pink Floyd együttes frontembere, David Gilmour elárverezte gitárgyűjteményét - a 126 hangszer 21,5 millió dollárért kelt el a Christie's New York-i árverésén - jelentette be az aukciósház pénteken.


Közlésük szerint ez rekordár, soha nem fizettek ekkora összeget aukción hangszerekért.


Az eddigi rekordot Eric Clapton tartotta, gyűjteménye két árverésen - 1999-ben és 2004-ban - 12,5 millió dollárért kelt el.


Gilmour gyűjteményének legdrágább darabja egy 1969-ben készült Black Fender Stratocaster (The Black Strat) lett, amelyet kilétét felfedni nem kívánó vásárlója négymillió dollárért szerzett meg.


A Christie's adatai szerint ez a világ legdrágábban elárverezett gitárja.


Jó ügy érdekében vitte árverésre gyűjteményét a 73 éves Gilmour, a bevételt a klímaváltozás ellen harcoló ClientEarth környezetvédelmi csoport kapja. "A klímaváltozás a legnagyobb kihívás, amellyel az emberiségnek szembe kell néznie. Szükségünk van egy civilizált világra unokáink számára és azon túl is, hogy játszhassanak ezekkel a gitárokkal és énekelhessenek" - hangoztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!