Bulvár, celeb

2009.06.25. 19:32

Fesztiválok kicsit másképp

Ha fesztivál, akkor Sziget vagy Tokaj-Hegyalja, Balatonsound? Nem unod még? Mit rejt a régió? Ezúttal a nem túl messze zajló mégis alig ismert fesztiválokat gyűjtöttük össze.

Bálint Csaba

Itt a nyár, fesztivál fesztivál hátán. Nem győzzük ajánlani a jobbnál jobb helyeket. Ezúttal a nem túl messze zajló mégis alig ismert fesztiválokat gyűjtöttük össze. A magyarországi helyszínek nem játszanak.

Zentai Ifjúsági Napok, július 21-25. (Zenta)

Tizedszer rendezik meg a Szegedtől alig egyórányira lévő Zentán az alapvetően a vajdasági magyar ifjúságra építő fesztivált, amely a város erdős részén, a Népkertben várja a zene és a játék kedvelőit. A fesztivál ideje alatt csapatversenyt tartanak, amelynek győztesét a fesztivál végén hirdetik ki. Persze a zene sem egy marginális pont a rendezvény öt napján. Idén Zentán fellép többek között a Beatrice, a Pokolgép, a Magna Cum Laude, a Supernem, a Depresszió, a Quimby, Lajkó Félix, Rúzsa Magdi, a Nevergreen és a Zanzibár is. Jegyeket elővételben a vajdasági városok jegyirodáiban kapni és az interneten az Eventim internetes jegyirodákban, de a helyszínen is bárki megválthatja egy vagy több napos belépőjét.

Artmania, július 17-19. (Nagyszeben)

A háromnapos nagyszebeni fesztiválra a kemény zene kedvelőit várják. Illetve nyilván bárki elmehet, de kétséges, hogy élvezni fogja-e az ottlétet, ha csak ő van színes ruhában, mindenki más meg talpig feketében. Az egyébként színvonalas metál zenén kívül Nagyszeben is tartogat meglepetéseket a fesztiváljárók számára. A város, amely 2007-ben Európa Kulturális fővárosa volt, festői környezetben fekszik, építészete sok patinás magyar várossal vetekszik. Az Artmania fesztiválon, mert mégiscsak a zene a lényeg, a metál zene nagyjai is fellépnek. Ott lesz a Pain, a Nightwish és a My Dying Bride is. Jegyek az internetes jegyirodákban és a helyszínen kaphatók.

Transylvania Calling, augusztus 18-25. (Nagyszeben)

Nagyszebenben, úgy tűnik, minden igényre gondoltak, hiszen a Transylvania Calling éppen az ellenkezője az Artmania fesztiválnak, ha zenében egyáltalán beszélhetünk ellentétekről. Erre az eseményre az elektronikus zene szerelmesei kezdhetnek csomagolni. A fesztivált augusztus 18-án pontban 11 óra 11 perckor nyitják meg és 25-én záródnak a kapuk. A fellépők sora az oldal aljáig érne ezért el sem kezdjük a felsorolást. Abban biztosak lehetünk, ha igaz, amit szervezők állítanak, hogy egy perc sem telik majd el zene nélkül a Transylvania Calling fesztiválon, de a pihenőidő sem múlik majd tétlenül, hiszen a házigazdák sok egyéb nem zenei programmal próbálják meg lefoglalni a tömeget.

Exit, július 9-12. (Újvidék)

Az Exit a listában a legismertebb és a legnagyobb rendezvény. Stílusában leginkább a Szigethez hasonlítható. 2007-ben Európa legjobb zenei fesztiváljának választották. A zenés őrületet a kezdetek óta a Péterváradi várban rendezik, el sem lehet téveszteni. A színvonalas programok a fellépő világsztárok mellett a fantasztikus panoráma növeli a fesztiváljárók komfortérzetét. Az Exit nem olcsó, árai a Szigethez hasonlíthatók, de akik már jártak ott, azt mondják, megéri. Idén szerb és vajdasági zenei élet nagyjai mellett fellép többek között az Arctic Monkeys, a Korn, a Kraftwerk, Moby és a The Prodigy is.

Címkék#Zene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!