Bulvár, celeb

2013.05.19. 12:56

Jön a Jégkorszak alkotóinak újabb környezetvédő meséje

A zöld urai című animációs film célja az erdők megóvása.

A Jégkorszak és a Rio állatos történetei után most egy új álomszerű környezetvédő alkotással jelentkeznek a Blue Sky (Fox) amerikai stúdió alkotói: A zöld urai című animációs film célja az erdők megóvása.

A Rio 2. 2014-re tervezett megjelenésére várva és egy évvel a Jégkorszak 4. folytatása után Chris Wedge rendező ezúttal emberi alakot választott új animációs filmje főhősének, a fiatal Mary Kate-et. A film a jövő héten kerül a mozikba az Egyesült Államokban és több európai országban, így Magyarországon is.

A 17 éves amerikai városi kamaszlány meglátogatja az erdő mélyén élő, különc apját, aki napjait a környéken szerinte élő aprócska teremtmények kutatásának szenteli.

Mary Kate, akit ugyan bosszantanak az apja szeszélyei, mégis kapcsolatba kerül ezekkel a picike "levél-emberkékkel", és segít nekik megóvni élőhelyüket, az erdőt.

Chris Wedge, aki korábban is érdeklődött a természetes környezet evolúciója és az egyensúlyi helyzet megőrzése iránt, most valódi védőbeszédet forgatott a természet megóvása érdekében.

A zöld urai (Magyar szinkronos előzetes)
Kevésbé fékeveszett, mint a Rio, de bonyolultabb, mint a Jégkorszak: A zöld urai – szándékosan vagy sem – az Arthur és a Villangókból kölcsönöz: a szereplők beszéde kevésbé eredeti, mint a Blue Sky korábbi produkcióiban.

Külön említést érdemel Mub és Grub, a meztelen csiga és a csípős nyelvű házas csiga párbeszéde, valamint Ozzy, a félszemű, háromlábú kutya alakja.

Az amerikai változatban Beyoncé, a sikeres énekesnő Tara királynőnek, a titokzatos "levél-emberkék" uralkodójának kölcsönzi a hangját, magyar hangja Pokorny Lia lesz.

A film sikeréhez a humoron kívül a dinamikus és találékony rendezés is nagyban hozzájárul. A ritmus fontosságáról soha el nem feledkező rendező az elbeszélés menetének finomságait is szem előtt tartja.

A Blue Sky korábbi produkciói, közöttük a Robotok és a Horton kasszasiker volt. A Jégkorszak-saga önmagában is több milliárd dolláros bevételt hozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!