Bulvár, celeb

2019.04.21. 09:45

Két díjat hozott haza Amerikából a Fool Moon

A hazai zenei élet kiemelkedő színfoltja a 2001-ben alakult szegedi Fool Moon együttes, amely az a cappella műfajt képviseli. Nemzetközileg is elismertek, kétszer is megnyerték a moszkvai a cappella fesztivált például.

Munkatársunktól

A hazai zenei élet kiemelkedő színfoltja a 2001-ben alakult szegedi Fool Moon együttes, amely az a cappella műfajt képviseli. Nemzetközileg is elismertek, kétszer is megnyerték a moszkvai a cappella fesztivált például. Most az Egyesült Államokban a CARA-díjra jelölték őket ismét, s nyertek is kettőt Bostonban. Ezt az elismerést az „a cappella műfaj Grammy-díjaként" is szokták emlegetni.


Az amerikai szervezet

minden évben az előző év összes a cappella felvétele közül jelöl ki számos kategóriában dalokat és albumokat, amelyek közül áprilisig választják ki a legjobbakat. A szegedi együttes Return 2 Acappelland című lemezével tarolt. Az ezen szereplő Duna vizén... című dal lett a legjobb népzene, a Derzhi pedig a legjobb funk/disco dal. Az első szerzője egyébként Szirtes Edina Mókus volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!