Bulvár, celeb

2017.07.05. 12:45

Ki sem mondhatja Sebestyén Balázs azt, hogy Reggeli Show

A Fővárosi Törvényszék úgy határozott, hogy Sebestyén Balázst ideiglenesen eltiltja attól, hogy a Reggeli Show elnevezést egybe- vagy különírva, szóban, vagy írásban, nagy-, illetve kisbetűkkel írva használja rádióműsora címeként.

Nem használhatja az elnevezést és a műsor logóját sem, mert nagyon hasonló a Class FM védjegyoltalom alatt álló Morning Show elnevezéséhez. A végzés ideiglenes - írja az Index.


Áprilisban fordult Michael McNutt, a Class FM tulajdonosa bírósághoz fordult védjegybitorlás miatt. A keresetben a Sláger Rádió Értékesítési Kft. többek között azzal vádolja Sebestyén Balázst, és két, a lakhelyére bejegyzett céget (Shamarpa Kft. és Phova Kft.), valamint a FeQSoft Informatikai és Marketing Kft.-t, hogy a Morning Show minden részletét lemásolja a célja érdekében, és arra törekszik, hogy megtévessze a fogyasztókat és elhitesse velük, hogy a Reggeli Show azonos a Morning Show-val - ídézte fel a lap.

A per első körének június 27-én lett vége, a Fővárosi Törvényszék pedig úgy határozott, hogy Sebestyén Balázst ideiglenesen eltiltja attól, hogy a Reggeli Show elnevezést egybe- vagy különírva, szóban, vagy írásban, nagy-, illetve kisbetűkkel írva használja rádióműsora címeként, valamint Balázs Facebook-oldalán a reggelishow.eu-n, a morningshow.eu-n, az Instagramon is eltiltotta a Reggeli Show – "a Morning Show Sztárjaival" jelmondat használatától, valamint a sárga színű mosolygó fülhallgatós napocska ábrától is.


A végzésben az is szerepel, hogy egyik alperes sem használhatja a továbbiakban a Morning Show és a Reggeli Show szóösszetételeket sem, azaz a Reggeli Show elnevezés mint olyan, mostantól ideiglenesen védjegybitorlásnak számít. A törvényszék rendelkezései fellebbezésre tekintet nélkül előzetesen végrehajthatóak, de Balázsék 15 napon belül fellebbezhetnek (valószínűleg fognak is) - írják.


Az Index szerint azonban nem valószínű, hogy a Rádió1 és Balázsék holnapról más néven jelentkeznének műsorukkal. Hozzátették, A Class FM részéről Michael McNutt azt nyilatkozta az Indexnek, hogy a bírósági végzést érdemes komolyan venni, mert aki nem tesz neki eleget (jelen esetben a négy alperes), azt akár napi 200 000 forintos bírsággal is sújthatják, márpedig a Class FM figyelni fog arra, hogy rendelkezéseket betartják-e, és ha nem, azt jelezni fogják a bíróságnak. A 200 000 forint/nap az első 30 napra vonatkozik, utána havonta duplázódik egyébként.  

Címkék#rádió

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!