Már három ló pusztult el - lefújta új sorozatát az HBO

Nem folytatják a Dustin Hoffman főszereplésével készülő Befutót.

Lefújta az HBO csatorna a többek közt Dustin Hoffman és Nick Nolte főszereplésével készülő Befutó (Luck) című sorozatot, miután már a harmadik ló pusztult el a sorozat miatt és állatvédők hevesen tiltakoztak a produkció ellen.

A csatorna David Milch és Michael Mann executive producerekkel közösen határozott így szerdán. A döntés azt követően született meg, hogy az American Humane Association (AHA) befolyásos állatvédő szervezet – amely a hollywoodi produkciókban szereplő állatok jóléte felett is őrködik – és a PETA is felszólította a stábot, hogy szüntessék be a forgatást mindaddig, míg nem végeznek átfogó vizsgálatot a kedden elpusztult újabb ló ügyében.

Az HBO szerint a forgatás mindvégig fokozott biztonsági intézkedések mellett zajlott, még túl is teljesítették a lóversenyzésben érvényes szabályokat. “Sajnos történnek azonban balesetek, és lehetetlen garantálni, hogy a jövőben nem fognak” – írta közleményében a csatorna.

A Befutó a lóverseny és a fogadások világába engedett bepillantást Dustin Hoffman és többek közt Nick Nolte, valamint Dennis Farina főszereplésével. Az első évad 2010-2011-es forgatásán két ló sérült meg a versenyjelenetek felvétele alatt, mindkettőt el kellett altatni.

“Mindketten szerettük a sorozatot, a stábot és az írókat” – írta Mann és Milch. “Fantasztikus együttműködés volt, amelyet a jövőben is fenn akarunk tartani” – fogalmaztak.

A döntésben vélemények szerint az is közrejátszhatott, hogy a január 29-én bemutatott sorozat nem hozta a várt nézettséget, így az HBO-nak “kapóra jött” a lovak halála, mert így volt oka lefújni a neves szereplőkkel készülő produkciót.

A Befutó utolsó – kilencedik – részét március 25-én vetítik az Egyesült Államokban.