Bulvár, celeb

2019.04.22. 08:13

Ötödik alkalommal a magyar filmeké a mozi - Indul a Magyar Filmhét

Ma kezdődik a Magyar Filmhét, amelyen a kísérő programokkal együtt mintegy 200 filmet vetítenek a Corvin moziban.

A Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával április 22-27 között rendezi meg az eseményt, amelyen első alkalommal adnak át életműdíjakat.

Az elismerésben Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera részesül.


Idén először a televíziós sorozatok is helyet kaptak a filmhét programjában, 44 díjat adnak át a televíziós forgalmazású filmeknek és alkotóiknak. Az elismeréseket a Pesti Vigadóban vehetik át a díjazottak április 27-én.

 

Forrás: Magyar Filmhét/Facebook


A játékfilmes műfajban 19 elismerést osztanak ki, a díjátadót a Vígszínházban tartják április 28-án.


A nézők április 25-én éjfélig adhatják le voksukat az elmúlt év legjobb filmjére a filmhéten bemutatott alkotások közül. A szavazáshoz e-mailes regisztráció szükséges, egy IP-címről egy szavazat adható le a http://filmhet.hu/votes/register linken.


Az 5. Magyar Filmhéten a televíziós forgalmazású filmek - tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film, animációs film és televíziós sorozatok - ingyenesen, a mozifilmek pedig kedvezményes, 500 forintos áron tekinthetők meg a Corvin moziban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!