Bulvár, celeb

2014.07.23. 19:53

Plágiumvád miatt beperelték a Ted alkotóját

A BMP állítása szerint az iszákos és trágár mackó az ő agyszüleményük jogosulatlan másolata.

Munkatársunktól

Bár a Ted című vígjáték már két éve bombasikernek bizonyult, valakiknek pont most jutott eszébe, hogy plágium miatt bepereljék a film alkotóját, Seth MacFarlane-t, a Universal stúdiót és a Media Rights Capitalt.

A Bengal Mangle Productions (BMP) állítása szerint Ted, az iszákos és trágár mackó az ő agyszüleményük jogosulatlan másolata. A BMP ugyanis korábban közzétett az interneten egy rajzfilmsorozatot Charlie the Abusive Teddy (Charlie, a trágár/erőszakos mackó) címmel. A rajzfilmes Charlie-nak a filmbeli Ted kiköpött mása mind külsőre, mind viselkedésében.

Ted és Charlie - Másolt volna Seth MacFarlane?

Ted és Charlie - Másolt volna Seth MacFarlane?
A peres beadvány részletesen felsorolja, hogy a 2009-ben és 2010-ben publikált webes sorozatban Charlie ugyanúgy egész nap a kanapén ücsörög, káromkodik és vedel, illetve molesztálja a hölgyeket, mint a filmben, vagyis szerintük MacFarlane-ék nemcsak magát a karaktert lopták el, hanem a poénok jó részét is.

A rendező és a stúdió egyelőre nem kommentálták a per megindítását, amelynek időzítése nem lehet teljesen véletlen: a Ted 2 forgatása hamarosan kezdődik Bostonban, tehát a bírósági történetnek lesz még folytatása. A Ted 2 főszereplői Mark Wahlberg és Amanda Seyfried.

(Ted 2 - hazai bemutató: 2015. július 16.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!