Bulvár, celeb

2019.01.10. 08:24

Új lemezével indul turnéra Bozzay Zina és a kaliforniai Vadalma együttes

A San Franciscóból származó Vadalma együttes Music of Elderflowers címmel készítette el nemrégiben megjelent lemezét.

MTI

Öt állomásból álló amerikai és európai turnéra indul januárban új albumával a Vadalma együttes - hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában.


A San Franciscóból származó Vadalma együttes Music of Elderflowers címmel készítette el nemrégiben megjelent lemezét.


A hanganyag, amelyen magyar népdalok hallhatóak egyedi feldolgozásban, magyarországi zenészek és az Egyesült Államokban élő diaszpóra közös munkájának eredménye.


Bozzay Zina énekes, zeneszerző a műsorban beszélt arról, hogy San Franciscóban született és nevelkedett, csak felnőttként tanult meg magyarul.


A népdaléneklést Magyarországon tanulta többek között Fábián Évától, Navratil Andreától, Agócs Gergelytől és számos falusi énekestől. 2010-ben alapította meg a San Francisco-i magyar Népdalkört. Az együttes tagjai: Matthew Szemela hegedűs és Misha Khalikulov csellista.


Az albumon található népdalok a magyar nyelvterület különböző tájegységeinek paraszti hagyományából valók, de többnyire Erdélyből és Moldvából származnak. Az énekes elmondta, hogy szinte minden faluban járt, ahonnan a dalok erednek.


Új lemezükkel Erdélyben, Budapesten, Debrecenben és New Yorkban is koncerteznek.


A Fonó Budai Zeneházban január 26-án lépnek fel, a koncerten közreműködik Navratil Andrea, Fábián Éva és Agócs Gergely is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!