Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

A hallgatók szeretik az SZTE-t

Szeged - Egy európai közvélemény-kutatás, a Trendence Graduate Barometer 2010 arról számol be, hogy a Szegedi Tudományegyetem hallgatói jobban szeretik egyetemüket, valamint számos ponton elégedettebbek az oktatás feltételeivel és minőségével, mint európai társaik.
A felmérésében 24 ország, 850 intézmény, 220 ezer hallgató vett részt. Az évente ismétlődő, egyre népszerűbb európai szintű online közvélemény-kutatás az egyetemi hallgatók véleményét, elégedettségét vizsgálja saját képzésüket illetően, valamint jövőbeni várakozásaikat a munkaerőpiacon. Idén a mérnöki és gazdasági képzésben részt vevők kerültek a fókuszba, Magyarországon több mint 26 ezer hallgató válaszolt a kérdésekre. A szegedi mérnökhallgatók közül 842-en, a gazdasági szakokon tanulók közül 309-en töltötték ki a kérdőívet. Az SZTE hallgatói az európai és a magyar átlagnál is pozitívabban értékelték többek között az intézmény tudományos elismertségét, a diákéletet, a diploma munkaerő-piaci értékét, az egyetemi infrastruktúrát,az intézmény informatikai felszereltségét, nemzetközi kapcsolatait. Ugyanakkor más európai egyetemekhez viszonyítva a szegedi diákok kevésbé elégedettek a kurzusok tartalmával, valamint – a mérnökhallgatók – az egyetemi adminisztrációval és szolgáltatásokkal. Az is kiderül a kutatásból, hogy a szegedi (és a magyar) hallgatók kevesebb, a képzésükkel összefüggő munkatapasztalatot szereznek.

Pukánszky Béla professzor, korábbi oktatási rektorhelyettes fontos és hiteles visszajelzésnek nevezte a felmérést a mérnökképzésben, a természettudományi, az informatikai és a gazdasági képzésben részt vevő hallgatók tekintetében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyetem, ahol minden megmozdul

Szeged - Az egészséges, testmozgással, sportolással gazdagított életre nevelésnek az utolsó lépcsője… Tovább olvasom