Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Egyetemi karok a hallgató szemével: ÁJTK

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Állami és Jogtudományi Karának életéről a nemzetközi tanulmányokat folytató Tandi Laura beszélt a delmagyar.hu-nak.
Úgy gondolom, hogy Szeged nagyon emberközpontú, fiatalként az egyetem miatt szerintem teljes mértékben érdemes ezt a várost választani. Jó az idő, nagyon sokat süt a nap és számtalan lehetőség van arra, hogy eltöltsük a szabadidőnket: rengeteg kulturális eseményt szerveznek és több egyetemi és városi fesztivál színesíti a programkínálatot.

Jelenleg az Állami és Jogtudományi Kar nemzetközi tanulmányok képzésén veszek részt, ezzel egyidejűleg a Gazdaságtudományi Kar egyik doktori iskolájának vagyok hallgatója. Mivel így egyszerre két fakultáson folyó oktatásra és hallgatói életre is rálátok, bátran merem mondani, hogy az előbb elmondottakon túl hatalmas előnye a Szegedi Tudományegyetemnek az is, hogy ez olyan felsőoktatási intézmény, ahol a hallgatók közel kerülhetnek az oktatókhoz. A legtöbb szakon nem tömegképzés folyik, így a minket tanítókkal és a többiekkel igen jó kapcsolatokat lehet kialakítani, rendkívül családiasnak mondható légkör alakul ki. Nagyon fontos szerintem, hogy az egyetemi évek alatt milyen hangulat uralkodik az ember közvetlen vagy tágabb környezetében és hogy érzi magát az oktatási intézményben. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy a nemzetközi tanulmányok képzést már nemcsak Budapesten lehet elvégezni, hanem itt Szegeden is, így nem kellett a fővárosba mennem tanulni – ami nagyon sok szempontból igen nagy könnyebbség számomra. A Szegedi Tudományegyetemen folyó képzések igen magas színvonalúak, az itt oktatók szakmájukban elismert kutatók és szakemberek. Az egyetem méltán rendelkezik jó hírnévvel itthon és külföldön egyaránt, az általa kiadott diploma szintén elismert.

Laura szerint az egyetem méltán rendelkezik jó hírnévvel itthon és külföldön egyaránt. Fotó: Segesvári Csaba
Laura szerint az egyetem méltán rendelkezik jó hírnévvel itthon és külföldön egyaránt.
Fotó: Segesvári Csaba

Szeged régióközpont, ezért nagyon sokakat vonzhat és véleményem szerint sokkal olcsóbb is itt élni az egyetemi éveket, mint Budapesten. Emberközpontúsága miatt pedig hosszú időre maradandó élményeket lehet itt szerezni.

Tandi Laura,
ÁJTK nemzetközi tanulmányok

Olvasóink írták

  • 3. Fórumtroll 2011. február 17. 13:34
    „hátööö”
  • 2. sevenof9 2011. február 17. 11:41
    „na ennek se dobbant mar a lo-fara-lo”
  • 1. Evelyn_26 2011. február 16. 18:49
    „Ha ezt a lányt meglátom...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi karok a hallgató szemével: ÁOK

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának életéről Arne Ruthmann beszélt a delmagyar.hu-nak. Arne általános orvosnak tanul. Tovább olvasom