Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Egyetemi karok a hallgató szemével: ÁOK

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának életéről Tóth Orsolya beszélt a delmagyar.hu-nak. Orsolya általános orvosnak tanul.
Imádom Szeged városát, nagyon jó, hogy ennyire nyüzsgő, diákközpontú hely ez. Éppen elég nagy ahhoz, hogy sok lehetőség legyen mindenféle szórakozásra vagy kulturális programra, ennek ellenére egyáltalán nem zsúfolt és nem is olyan hatalmas, mint Budapest. Egyáltalán nem tudnám elképzelni, hogy a fővárosban éljek. Szeged éppen megfelelő minden tekintetben.

A Szegedi Tudományegyetemen részben éppen a város miatt nagyon jó tanulni. Nagyon jól összefonódik a város és az egyetem élete, de ez mégsem egyenlőtlen. Elsősorban tehát Szeged és az egyetem miatt jöttem ide tanulni, és amikor megismertem az embereket, megerősített abban, hogy jól döntöttem. Nagyon szimpatikusak az itt élők. Választásomban a másik fontos szempont az egyetem jó híre volt, hiszen nemcsak az egyetemek közötti rangsorban szerepel előkelő helyen, hanem egy olyan felmérésről is hallottam, amelyben kimutatták, a Szegedi Tudományegyetem orvosi karán végzetteknek sokkal jobb kilátásaik vannak, mint a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem végzett hallgatóinak. A kimutatás szerint az oktatás is sokkal magasabb színvonalon folyik itt, mint bárhol másutt az országban. A többi orvosi kart egyébként eleve teljesen kizártam a választásból.

Szegedi Tudományegyetem orvosi karán végzetteknek sokkal jobb kilátásaik vannak, mint a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem végzett hallgatóinak. Fotó: Segesvári Csaba
Tóth Orsolya: A Szegedi Tudományegyetem orvosi karán végzetteknek sokkal jobb kilátásaik vannak, mint a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem végzett hallgatóinak.
Fotó: Segesvári Csaba

Az orvosi karra azok felvételiznek, akikben megfelelő elhivatottság van. A Szegedi Tudományegyetem képzése kiemelkedő, de szükséges a megfelelő hozzáállás és segíteni akarás. Orvosnak azok kezdenek el tanulni, akik fontosnak tartják a gyógyítást, segítést – e nélkül nem érdemes elkezdeni sem. Egyáltalán nem könnyű végigjárni az egyetemet, hosszú évekbe telik, amíg az ember elvégzi. Viszont rengeteg öröm is van benne. Így mindenképpen az elhivatottságra helyezném a hangsúlyt. Szeged városában lenni és ezen az egyetemen tanulni pedig nagyszerű.

Tóth Orsolya,
ÁOK, orvos

Olvasóink írták

 • 11. Lutetia 2011. február 04. 09:25
  „Ez egy reklám. Semmi több. A célzata nyilvánvaló.
  "Az orvosi karra azok felvételiznek, akikben megfelelő elhivatottság van." Ezt mégis milyen alapon jelentheti ki biztonsággal bárki? Legfeljebb a maga nevében beszélhet. Nyilvánvaló, hogy ez az állítás nem igaz kivétel nélkül minden felvételizőre.
  Egyébként pedig minden jót kívánok Orsinak, sok sikert a tanulmányaihoz, és soha ne szaladjon el vele a ló, tisztelje a többi embert, és ne érezze magát felsőbbrendűnek a nem orvosokkal szemben. Mert sajnos sok orvostanhallgatóval ez történik, mire kijárja az egyetemet. Csak nyilván egy ilyen cikkbe nem illik ilyesmit beleírni.”
 • 10. kalkutta 2011. február 04. 02:02
  „Aranyos, kedves kislány. Ilyenekre kellene építeni a jövőt. Ha lenne.
  Te Tompi! Nekünk is van lányunk és mi is szeretjük.”
 • 9. sevenof9 2011. február 04. 01:04
  „nem kell vegigkerdezni. eleg elmenni a szote klubba es megnezni a csontig lereszegedett jovendo ertelmisegeket. plusz drog. plusz fuvel-faval. szep jovo ele nezunk.”
 • 8. Poca 2011. február 03. 22:36
  „Te valószínűleg végigkérdeztél többszáz női orvostanhallgatót, majd ügyesen levondtad ezt a kíváló következtetést... Vagy az lehet a baj, hogy a te anatómiádat jó rég nem tanulmányozta senki...”
 • 7. sevenof9 2011. február 03. 22:22
  „hat az ovoskaron a lanyok az ellenkezo nem anatomiajat tenyleg szemtol szembe tanulmanyozzak.”
 • 6. Tompi 2011. február 03. 22:01
  „Hogy tud valaki ilyeneket képzelni erről az aranyos kislányról aki a szemem előtt cseperedett föl. Ez a legnagyobb problémája ennek az országnak, hogy ennyi rosszmájú ember él itt. Ne hallgass rájuk Orsikám, ne hallgass!”
 • 5. Kereszt 2011. február 03. 21:46
  „Maga rosszindulatú csürhe népség! Egyetlen rendes kislány van ebben a városban, és maga már őt is bántja? Szégyelje magát otromba fráter!”
 • 4. Kereszt 2011. február 03. 21:39
  „Drága husom! Hát annyira elbűvölően snájdig vagy ezen a képen. Határtalanul büszkék vagyunk egyetemi tanulmányaidra és, hogy ezt a csodálaros innterjút eltudták veled készíteni, fenomenális eredményeket értél el életed minden terén, márcsak egy porongy hiányzik! Reméljük hamarosan szerzel magadnak egy daliás legényt és dolgoztok majd az ügyön, de a legfontosabb, hogy épségben térj haza angyalbögyörőm! Minden este imádkozom érted báránykám, sose térj le a helyes útról! Ígérem kiscsikóm ( emlékszem, mikor anyádék ezt a gyönyörű nevet adták neked: Orsolya ) ha meglátogatsz a kedvenc husos palacsintádat sütöm ám neked !

  Várunk az otthon hívogató melegén, ölel nénikéd Böbenene!”
 • 3. sevenof9 2011. február 03. 21:36
  „nem kell sok ido,o se lesz ilyen lelkiismeretes,tartja majd a markat a boritekert,vagy elhuz vadkeletrol. vagy beadja a derekat a gyogyougynokoskodesnek.”
 • 2. Poca 2011. február 03. 21:09
  „"Imádom Szeged városát" És a szegediek is imádnak téged! ENNYI! :) (K) Mindenki ilyen doktornénit szeretne.... ;)”
 • 1. Tompi 2011. február 03. 20:25
  „Nagyon ügyes vagy Orsikám, büszkék vagyunk tanulmányi eredményeidre, és reméljük életed során is hasonló eredményekkel büszkélkedhetsz majd. Puszil családod Szegedről kis Tompi unokaöcséd és Tusi unokahugod.

  "Nem tudod, mit rejt a sorsod?
  Mosolyt hoz-e vagy könnyeket?
  Tanuld meg hát feledni a rosszat,
  S őrizd meg a boldog perceket!"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi karok a hallgató szemével: BTK

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának életéről az amerikanisztika–történelem szakra járó Lévai Tamás András beszélt a delmagyar.hu-nak. Tovább olvasom