Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Egyetemi karok a hallgató szemével: ETSZK

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Karának életéről Csuvik Gábor beszélt a delmagyar.hu-nak. Gábor szociális munkásnak tanul.
Szociális munka szakos hallgató vagyok, így kis lépésekben, hosszú idő alatt törekszem megváltani a világot. Ezt az irányt elsősorban azoknak ajánlanám, akik vonzódnak a társadalomtudományok iránt és nagy elhivatottságot éreznek. Véleményem szerint az Egészségtudományi és Szociális Karon gyakorlatiasabb képzés folyik, mint a hasonló területeken, pszichológia vagy szociológia szakokon, bár annak a tananyagnak a törzse, amit mi tanulunk, éppen ezeket a tudományterületeket öleli fel. Az országban számos felsőoktatási intézményben választható a szociális munka szak, mintegy tíz egyetemen vagy főiskolán. Legismertebb talán a budapesti szak, annak idején itt indult el ez elsőként az oktatás, szerintem a szegedi képzés színvonala mára felülmúlta. Egyik csoporttársam a fővárosból jelentkezett át Szegedre, részben az ő tapasztalatai alapján értékelem többre az itteni munkát.

Csuvik Gábor kis lépésekben, hosszú idő alatt törekszik megváltani a világot. Fotó: Segesvári Csaba
Csuvik Gábor kis lépésekben, hosszú idő alatt törekszik megváltani a világot.
Fotó: Segesvári Csaba

A Szegedi Tudományegyetem több száz éves múltra visszatekintő felsőoktatási intézmény, e hosszú idő alatt rengeteg tapasztalatot gyűlt össze az oktatás területén, amelyeket sikerrel alkalmaz az a szakképzett oktatógárda, akiktől tanulhatunk. Az itt oktató tanárok többsége elismert a szakmájában, hírnevet szerzett saját tudományterületén, és a képzések színvonala elég magas. Nagyon sokat vártam ettől az egyetemtől és még többet kaptam.

A városban eléggé pezsgő diákélet van, ebbe elég nagy kaland belecsöppenni, úgy hiszem. Már az is beszédes adat, hogy Szeged százötvenezer főnyi lakosságából a diáksereg harmincezer körülire tehető, azaz igen nagy hányadát tesszük ki a város népességének. Szegeden mindenfelé diákokkal találkozni, a tömegközlekedési járművektől kezdve a különböző közösségi terekig. Ebből kifolyólag nagyon könnyű barátságokat, ismeretségeket kötni és új embereket megismerni. Szerintem mindezek miatt egyértelműen megéri Szeged mellett dönteni.

Csuvik Gábor,
ETSZK, szociális munka

Olvasóink írták

  • 2. piccola 2011. február 14. 15:22
    „miért, most már Báthoryig vezetik vissza hivatalosan, akármilyen nevetséges is ez
    http://www.u-szeged.hu/hirek/2010-majus/alapitasanak”
  • 1. sevenof9 2011. február 14. 13:05
    „Szegedi Tudományegyetem több száz éves múltra visszatekintő felsőoktatási intézmény

    orulok,hogy nem matekszakra mentel!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi karok a hallgató szemével: MGK

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának életéről a vadgazda mérnöknek tanuló Gergely Sándor beszélt a delmagyar.hu-nak. Tovább olvasom