Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Egyetemi karok a hallgató szemével: FOK

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Általános Fogorvostudományi Karának életéről Szász Loretta beszélt a delmagyar.hu-nak. Loretta fogorvosnak tanul.
Véleményem szerint a Szegedi Tudományegyetem a lehető legjobb választás a fogorvosi szakra jelentkezőknek is, hiszen egyrészről erősen gyakorlatias oktatás folyik itt, másrészt nagyon felkészült tanárok oktatnak minket, tényleg a lehető legjobbak. Meglehetősen kis kar vagyunk, elég alacsony létszámmal indulnak meg az évfolyamok, azaz maximum ötvenen vagyunk, ezért abszolút családias hangulat alakul ki a hallgatók és az oktatók között. Nagyon jó a társaság tényleg, tudjuk egymást segíteni a tanulásban, de tudunk együtt szórakozni is – tehát minden szempontból bátran merem ajánlani mindenkinek. A képzésről annyit, hogy úgy hallottam, a többi egyetemen elsősorban az elméleti oktatást helyezik középpontba, holott a mi szakmánkban nagyon fontos az, hogy rutint szerezzünk a gyakorlatias részekben is. Ez itt teljes mértékben biztosított.

Loretta szerint Szeged gyönyörű város és abszolút diákközpontú. Fotó: Segesvári Csaba
Loretta szerint Szeged gyönyörű város és abszolút diákközpontú.
Fotó: Segesvári Csaba

Szeged gyönyörű város és abszolút diákközpontú, nagy hangsúly van az itt élő hallgatókon, szinte mintha értük lenne a város. A közlekedés nemcsak városon belül jól kiépített, hanem a Szeged és a többi település között is megfelelő. Egyszóval igazán szeretek itt lenni, nagyon szép a város, kialakult körülöttem egy elég jó kis társaság és rengeteg kiváló szórakozási lehetőséget is találni. A tanuláshoz szintén minden feltétel adott. Minden jó.

A Szegedi Tudományegyetem olyan diplomát ad, ami mindenhol elismert – és a képzések során is minden segítséget megkap a hallgató, legyen szó tanulásról vagy bárminemű további segítségről, akár személyes problémákkal kapcsolatban is. Az egyetemek közötti rangsorban szintén az látszik, hogy nagyon elismert egyetem, elég jó híre van. Konkrétan azért választottam ezt, mert nem akartam Budapestre menni, az nem egyetemi város; azt azonban nem tudom, Szeged egyeteme mennyivel jobb vagy rosszabb a fővárosinál.

Száz Loretta,
FOK, fogorvos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi karok a hallgató szemével: GTK

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudomány Karának életéről a közgazdász-gazdálkodási szakos Lippai Levente beszélt a delmagyar.hu-nak. Tovább olvasom