Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Egyetemi karok a hallgató szemével: MGK

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának életéről a mezőgazdasági mérnöknek tanuló Varró Eszter beszélt a delmagyar.hu-nak.
A hódmezővásárhelyi székhelyű Mezőgazdasági Kar nagyon kis létszámú, igen jó a hangulat. A tanárok abszolút segítőkészek, mindenben támogatnak bennünket, bizalommal tudunk hozzájuk fordulni, nemcsak a tanulással kapcsolatos kérdésekben, hanem személyes problémákkal is. Azok, akik igénylik, korrepetálásban is részesülhetnek, sőt a Mezőgazdasági Kar nyelvtanulási lehetőséggel segít ahhoz, hogy a diploma e feltétele is megvalósulhasson. A kollégium a kari épületben van, így a hallgatók mindent egy helyen találnak meg, jól megismerik egymást a képzés végére. Szeged és Hódmezővásárhely nagyon közel vannak egymáshoz, könnyen megoldható a két város közötti átjárás azok számára is, akik bejárósak. Szegeden több buli-alkalmat találnak az éjszakai életet élők, de kulturális programokat és szórakozási lehetőségeket mindkét városban találni. A Szegedi Tudományegyetemen nagyon sokféle képzés közül választhatnak az ide jelentkezők, mindenki megtalálja azt, ami érdekli.

Varró Eszter: Az oktatás során kiemelt figyelmet fordítanak a gyakorlatra, amelynek révén alkalmazni tudjuk az elsajátított elméleti ismereteket. Fotó: Segesvári Csaba
Varró Eszter: Az oktatás során kiemelt figyelmet fordítanak a gyakorlatra, amelynek révén
alkalmazni tudjuk az elsajátított elméleti ismereteket. Fotó: Segesvári Csaba

A mezőgazdasági szakot azért javasolnám, mert manapság egyre fontosabb ágazattá válik, az Európai Unióhoz való csatlakozásunk miatt pedig különösen felértékelődött a szerepe. Egy fellendülőben lévő szakmáról beszélünk, így szükség van a Mezőgazdasági Karon végzett agrárszakemberekre, vadgazda mérnökökre és logisztikusokra. Az oktatás során kiemelt figyelmet fordítanak a gyakorlatra, amelynek révén alkalmazni tudjuk az elsajátított elméleti ismereteket. Az utolsó félév pedig kizárólag a gyakorlatról szól. Nagyon gyakori, hogy azon a helyszínen, ahol ebben a szemeszterben munkát teljesítünk, a későbbiekben jó eséllyel állást ajánl a jól teljesítő gyakornokoknak. A kar ezzel is hozzásegíti hallgatóit ahhoz, hogy a későbbiekben megfelelően dolgozzanak leendő munkahelyükön, és nemegyszer ilyen módon álláshoz is juttatja őket.

Varró Eszter,
MGK, mezőgazdasági mérnök

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi karok a hallgató szemével: FOK

A Szegedi Tudományegyetem Általános Fogorvostudományi Karának életéről Szász Loretta beszélt a delmagyar.hu-nak. Loretta fogorvosnak tanul. Tovább olvasom