Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Egyetemi karok a hallgató szemével: MK

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának életéről Mezei Csaba beszélt a delmagyar.hu-nak. Csaba élelmiszermérnöknek tanul.
Cukrászként végeztem, és azért választottam a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karát, azon belül is az élelmiszermérnök szakot, hogy a szakmámhoz kapcsolódóan további ismereteket szerezzek az egyetemi képzés keretében. Élelmiszeriparra mindig is szükség volt, lesz is – az itteni oktatás pedig rendkívül gyakorlatorientált, az órák negyven százaléka erről szól. Gyakran járunk különböző laborokba, ezen kívül cégekhez, a tejipari üzemektől kezdve a vágóhidakon keresztül az édesipari gyárakig. A kar kapcsolatai révén betekintést nyerhetünk az élelmiszeripar mindenegyes fázisába, a nyersanyagoktól a kész termékig, sőt olykor azon is túl. Az, hogy ennyire széles spektrumon ismerkedünk meg a folyamatokkal, mindenki nagy segítségére válnak majd, az élelmiszeripar akármelyik ágazatában is helyezkedik el. Igen sok haszon dolgot megtanultam, olyan dolgokat is, amelyekkel korábban nem találkoztam, és ezeket – biztosra veszem – kamatoztatni tudom majd a későbbiekben.

Csaba szerint az oktatók nagyon felkészültek, és komoly kutatások folynak az egyetemen. Fotó: Segesvári Csaba
Csaba szerint az oktatók nagyon felkészültek, és komoly kutatások folynak az egyetemen.
Fotó: Segesvári Csaba

A Szegedi Tudományegyetem tizenkét karán belül rengeteg szak van, mindenki tud ezek közül magának valót választani. Az oktatók nagyon felkészültek, és komoly kutatások folynak az egyetemen. Az ELI-projekt elindulása pedig véleményem szerint még jobban fellendíti majd az oktatás és kutatás színvonalát, rengeteg szakembert vonz majd ide.

Szeged nagyon diákcentrikus, így bátran merem ajánlani a jövendő hallgatóknak, hiszen az egész város az egyetemre épül fel. Mellette szól, hogy nagyon jól szervezett és megfelelően kialakított a tömegközlekedés, amelyet ingyenes bérlettel tesznek elérhetővé az egyetemen tanuló hallgatók számára. Bár nagyvárosnak számít Szeged, mégsem Budapest méretű, a fővároshoz képest vidékies jellege van. Az itt élő emberek nagyon barátságosak. Jó hangulata van ennek a városnak.

Mezei Csaba,
MK, élelmiszermérnök

Olvasóink írták

  • 1. sevenof9 2011. február 08. 02:19
    „egy hejesirasellenorzot nem artott volna rafuttani csak ugy mernokiesen.
    az elelmiszeripar meg menjen a fenebe. egyek meg amit kifoztek. mi maradunk a sajat tojasnal,csirkenel,zoldsegnel. Jovore teremnek a palinkafak es jon a kacskeprojekt is! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi karok a hallgató szemével: MGK

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának életéről a mezőgazdasági mérnöknek tanuló Varró Eszter beszélt a delmagyar.hu-nak. Tovább olvasom