Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Egyetemi karok a hallgató szemével: ZMK

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának életéről Benedekfi Zoltán beszélt a delmagyar.hu-nak. Zoltán hegedű szakon tanul.
Megmondom őszintén, büszke vagyok arra, hogy a Szegedi Tudományegyetemen tanulhatok, így bátran merem ajánlani az ide felvételizőknek, különösen a Zeneművészeti Karra, azon belül is a hegedű szakra készülőknek. A város szempontjából azért javaslom, mert nagyon jó légkör uralkodik Szegeden, ráadásul egyetemi város lévén rengeteg hallgató él itt. Mindezek miatt hatalmas motivációt és lehetőségek sorát rejti magában, összességében nagyon jó a kisugárzása.

A Szegedi Tudományegyetem magas presztízsű a felsőoktatási intézmények között, az itt oktató tanárok véleményem szerint a világ bármely pontján megállnák a helyüket, híressé váltak szakmai felkészültségükről, elhivatottságukról és magas szintű teljesítményükről; mindenféleképpen öregbítik az egyetem hírnevét. A Zeneművészeti Karon oktató művésztanárok többségének ráadásul zenei karrierje is van, jó érzés nap mint nap olyan emberekkel találkozni, akik szinte minden este az Operaházban vagy nagyobbnál nagyobb színpadokon lépnek fel elismert és megbecsült művészekként: zeneszerzőként, karmesterként, zenészként vagy énekesként. Mi, hallgatók szintén számtalan lehetőséget kapunk fellépésekre, koncertekre, emellett a Zeneművészeti Kar rendszeresen szervez nemzetközi versenyeket és egyéb megmérettetéseket, amelyekre gyakran a világ minden pontjáról érkeznek a résztvevők.

Benedekfi Zoltán szerint a Zeneművészeti Karon oktató művésztanárok többségének zenei karrierje is van. Fotó: Segesvári Csaba
Benedekfi Zoltán szerint a Zeneművészeti Karon oktató művésztanárok többségének zenei karrierje is van.
Fotó: Segesvári Csaba

Úgy gondolom, Magyarország legjobb hegedűtanáránál tanulhatok. Szecsődi Ferenc a szakma legelismertebb hegedűművészeinek egyike, így nagy örömömre és büszkeségemre szolgál, hogy az ő tanítványa lehetek. Nemcsak zeneművészetileg, hanem emberileg is rengeteg dologban támogat, szeretetben nevel minket az életre és a művészi pályára. Egy hegedűs szakosnak éppen ezért lehet érdemes a Szegedi Tudományegyetemet választania, elsősorban miatta ajánlanám a felvételit.

Benedekfi Zoltán,
ZMK, hegedű

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi karok a hallgató szemével: ETSZK

A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Karának életéről Bődi Krisztina beszélt a delmagyar.hu-nak. Krisztina ápolónak készül. Tovább olvasom