Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Együttműködik az NI Hungary és az egyetem

Szeged - Oktatási, kutatási és pályázati együttműködésről kötött stratégiai megállapodást a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a mérés- és irányításautomatizálás területén piacvezető National Instruments Corporation magyarországi leányvállalata, az NI Hungary Kft. pénteken.
Ábrahám László Csaba, a társaság ügyvezetője elmondta, terveik között szerepel egy nyitott labor kialakítása Szegeden. Itt a fejlesztési elképzeléssekkel rendelkező kis- és közepes vállalkozások kapnának lehetőséget arra, hogy a cég által gyártott mintegy háromezerféle eszközt és szoftvereket alkalmazva méréseket végezzenek.

Szabó Gábor rektor közölte, a tervezett laboratórium helyszíne az egyik tudományos nagyberuházásként uniós támogatással épülő lézerközpont melletti science park lehetne. A kutatóközpontban születő tudományos eredményeket hasznosító cégeket fogadó park kialakítása egy inkubátorház építésével kezdődik majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új lehetőségek a hittanár hallgatóknak

Közösen képez tanárokat a jövőben a Szegedi Tudományegyetem és az egyházi fenntartású Gál Ferenc Főiskola. Tovább olvasom