Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Orvoshallgatók koncerteztek az egyetemen

A "Zenélő orvosok" címre keresztelt tavaszt idéző koncertet rendeztek a rektori hivatalban.
Ki gondolta volna, hogy a fiatal orvostanhallgatók kezében a hangszer épp olyan jól áll mint a szike? Május nyolcadikán a leendő doktorok fergeteges zenei összeállítással kápráztatták el a rektori hivatal dísztermében összegyűlteket.

A "Zenélő orvosok" koncert érdekessége, hogy az összes fellépő az orvosi karon tanul. Az ifjú fehérköpenyesek azonban hangszeren, és nem bordán xilofonoztak. Két órára félretették a szakmájukat, és valós hangszereket véve a kezükbe felejthetetlen élménnyel ajándékozták meg a jelenlévőket.

A zenei repertoár két részre oszlott. A koncert első felében a romantika volt az úr: klasszikus zenei darabokat adtak elő zongorán, fuvolán, csellón. A nyáresti nap lemenő fényével megvilágított teremben tavaszias hangulatot varázsoltak vidám, érzelmes dallamaikkal. Külön említést érdemel a három lányból álló fuvolatrió, Erdélyi Eszter, Heltai Nóra és Fodor Hanna, akik kortárs magyar zeneszerző, Zempléni László darabját adták elő, valamint Watti Nermin kurd nemzetiségű hallgató, aki hazájának népdalát énekelte el.

A zenei est második felében a lágy dallamok átadták a helyüket az erős ritmusnak. Volt ott Green Day és Aerosmith feldolgozás, négy ütemes jazzre átírt Bach szimfónia, részlet az Operaház fantomjából és vizsgatétel inspirálta ukulele szám.

A legnagyobb sikert Molnár Zsolt és Kopnicky Zsolt előadása aratta, akikhez egy szám erejéig becsatlakozott a Cataflame együttes dobbal, gitárral, basszussal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cataflame: hatásos, mégsem gyógyszer

Szegedi orvostanhallgatók alapították a Cataflame nevű zenekart, a tagok jótékonykodásra használják… Tovább olvasom