Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Pótfelvételi után lettek hallgatók

Szeged - Ezüstérmes a Szegedi Tudományegyetem a pótfelvételi eljárásban felvettek, bronzérmes a jelentkezők száma alapján. A másodjára kísérletezők körében a Pécsi Tudományegyetem bizonyult a legnépszerűbbnek.
11 ezer 200 új gólya került be idén pótfelvételivel az ország egyetemeire, főiskoláira – a Tisza-parti universitasra 931. A meghirdetett költségtérítéses képzésekre összesen 13 ezer 307 (a szegedi egyetemre 1098) fiatal jelentkezett. A pótlólag a felsőoktatásba kerülő diákok közül 1111 (Szegeden 114) kezdheti meg tanulmányait mesterképzésben, 841 pedig felsőfokú szakképzésben, a többség, összesen 9248 hallgató alapképzésben, illetve egységes, osztatlan képzésben tanulhat tovább.

A felvételi ponthatár most sem lehetett alacsonyabb, mint a júliusi eljárásban. A lécet viszont magasabbra tehette a felsőoktatási intézmény, ha oda többen jelentkeztek, mint ahány elsőst fel kívánt venni. Az utólag indított új képzéseknél is be kellett tartani a jogszabályi minimumot: 200 pont az alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén, 140 felsőfokú szakképzésen.

Az általános felvételi eljárásban, júliusban 97 ezren nyertek felvételt, így a sikeres pótfelvételizőkkel együtt mintegy 108 ezer hallgató kezdheti meg szeptemberben felsőfokú tanulmányait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom