Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Sportparadicsom az egyetemen

Szeged - Az SZTE a nyugati egyetemek mintáját követve sokat tesz az élsport, az élsportolók támogatásért: immár a nevét viselő csapatokkal is találkozhatunk a különböző bajnokságokban...
Az egyetem az elmúlt években több, feltörekvő, egyetemközeli csapatnál szerzett névhasználati jogot. Ezekben a gárdákban javarészt SZTE-s hallgatók szerepelnek, akik sportolói ösztöndíjat is kaphatnak. Az SZTE mindenképpen jó választás tehát az élsportolók számára, hiszen minden lehetőséget megad ahhoz, hogy a felsőfokú tanulmányokat össze lehessen egyeztetni a sportolói pályafutás kiteljesítésével.

Az intézmény legnépszerűbb csapata címet egyértelműen a Dél- Konstrukt SZTE-Szedeák férfikosarai érdemlik ki, akik az NB I/A csoportban szerepelnek, s meccseiken több száz egyetemista szurkoló tombol az újszegedi sportcsarnok lelátóin. Az Universitas Szeged nôi vízilabdacsapata is már a második szezonban küzd az OB I/A-ban, ráadásul olyan klasszisokkal soraiban, mint a világbajnok Drávucz Rita.

Az SZTE szerződést kötött a szegedi vívókkal is, akik ennek értelmében immár SZTE Vívóklubként folytatják munkájukat. Egyetemünk labdarúgócsapata, az Univeritas SC Tanárképző a megyei II. osztályban rúgja (és néha kapja) a gólokat. Ugyancsak az egyetem nevén, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat támogatásával játszik a futsal NB IIben és a rögbi NB II-ben az SZTE EHÖK SE csapata.

Az SZTE hallgatói ingyen tekinthetik meg a Mediteam Szeged NB I/A-s női és a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák NB I/A-s férfi kosárlabdacsapatának hazai meccseit, s a Pick Szeged kézilabdásainak ütközeteire is egy külön szektornyi bérlet áll az egyetemisták, illetve az alma mater mozgalom tagjai rendelkezésére. SZTE-s diákigazolvánnyal kedvezményesen látogathatók a további nagy szegedi sportesemények is. A kínálat pedig nem akármilyen: a Maty-éri víziközpontban rendszeresek a kajak-kenu világ- és Európa-bajnokságok – 2011 nyarán is itt lesz a kajak- kenu vb!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úton a siker felé: az SZTE Karrier Iroda hatékony segítséget nyújt

Egy lépéssel a többiek előtt! – ez a jelmondata az SZTE Karrier Irodának. Tovább olvasom