Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Szabó Imre: az elvonás veszélyeztetheti az oktatást

Szeged - Doktoravató Ünnepséget tartottak Szegeden: 96 jogász kapta meg diplomáját. A dékán ünnepi beszédében arra utalt, nincs jogász túlképzés.
Szombat délelőtt 96 végzett egyetemista vehette át diplomáját, egyben tette le jogászesküjét a Szegedi Nemzeti Színházban tartott Doktoravató Ünnepségen. A Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Kar dékánja, Szabó Imre ünnepi köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy „az utóbbi években sokat lehetett és lehet hallani, hogy nincs szükség ilyen sok jogászra. Én ezt a véleményt nem osztom". Javasolta, a végzősök „ne figyeljenek azokra a szirén hangokra, jöjjenek azok a média hasábjairól, akár kormányzati berkekből. Az élet túlnövi ezeket az időket". A dékán ugyanakkor hozzátette, a költségvetési megszorítások az oktatás színvonalát veszélyeztethetik, „ám e próbálkozások elhárítása az egyetem, a mi feladatunk."

96 jogász kapta meg diplomáját a Doktoravató Ünnepségen. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Szabó Imre hangsúlyozta: jogállamot csak jogász építhet. Mint fogalmazott, „a gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni. Minden építkezés a szilárd alapok lerakásával kezdődik" ¨C emlékeztette a hallgatókat az elmúlt 5 év munkájára a dékán.

A Doktoravató Ünnepségen a jogi kar hallgatói közössége a 2011/2012 tanévben év oktatójának választotta Gál Sándor címzetes egyetemi docenst és Juhász Zsuzsannát. Az eseményt, az immár hagyományosnak tekinthető sapkafeldobást zárta: egyszerre repült a magasba 96 frissen végzett jogász kalapja.

96 jogász kapta meg diplomáját a Doktoravató Ünnepségen. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Olvasóink írták

 • 4. allegro 2013. január 16. 14:44
  „2. suncityszeged 2013.01.12. 19:17

  Egyébként változott valami ami okot adna arra, hogy átírja a szöveget?”
 • 3. Casablanca 2013. január 14. 07:41
  „Itt is bevezetendő lenne a 62. életév, mint nyugdíjkorhatár, amely kötelező nyugdíjazás alól a miniszterelnök adhatna felmentést...”
 • 2. suncityszeged 2013. január 12. 19:17
  „,,...ne figyeljenek azokra a szirén hangokra, jöjjenek azok a média hasábjairól, akár kormányzati berkekből. Az élet túlnövi ezeket az időket". Ugyanezt mondta 2012 nyarán a TIK-ben avatott jogászoknak, átírhatta volna...”
 • 1. tzrtz 2013. január 12. 18:08
  „A nyilatkozatában semmi meglepő. Viszont kérdezném, hogy ez a Szabó ez örökre kapta meg a dékánságot? Több mint 10 éve foglalkozok már a szegedi hírekkel, olvasom őket elég sokat, de másik dékán a jogi karon nekem nem rémlik. A BTK-n már minimum a másodiknak jár le lassan az ideje, rektor is 3 volt ez idő alatt, de a jogi karon minden a régi. Elég furcsa dolog.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holland egyetemisták ismerkedtek Szegeddel

Negyven holland egyetemista látogatott tegnap Szegedre. Tovább olvasom