Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Úton a siker felé: az SZTE Karrier Iroda hatékony segítséget nyújt

Szeged - Egy lépéssel a többiek előtt! – ez a jelmondata az SZTE Karrier Irodának, és tükrözi is szemléletét: az intézmény több mint öt éve látja el azt a fontos feladatot az egyetemen, hogy a hallgatók szakmabeli jártasságát olyan tudással vértezze fel, amellyel azután bátran vághatnak neki az álláskeresésnek.
A sikeres elhelyezkedés egyik kulcsa természetesen a megfelelő szakmai tudás, de a beszélt nyelvek, a számítástechnikai ismeretek szintén sokat nyomnak a latban, és gyakran olyan „apróságokon" múlik az egész, mint a határozott fellépés, egy jól megírt önéletrajz vagy motivációs levél. A Karrier Iroda számos szolgáltatással várja az érdeklődőket: részt lehet venni nemcsak a pályázatírás, tárgyalástechnika, önismeret, kommunikáció és konfliktuskezelés témáját körbejáró tréningeken, hanem gépírás-, vitatechnikai alapok- és számítógépes tanfolyamokon is.

A Karrier Irodában kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a hallgatók megtanulják a megfelelő önéletrajz- és motivációslevél- írási stratégiákat, valamint, hogy egy-egy próbainterjú segítségével felkészüljenek a munkáltatókkal való találkozásra.

Az Őszi és Tavaszi Állásbörze, illetve a Karrier Napok keretein belül lehetőség nyílik arra, hogy személyesen találkozzanak az érdeklődők az egyes cégek, vállalkozások képviselőivel, vagy épp külföldi ösztöndíj- és szakmai gyakorlati lehetőségekről tájékozódjanak. Szintén az iroda rendezvénye a Szolgáltatók Börzéje, ahol nyelv- és autósiskolákkal, valamint diákmunka- és szakképzéseket kínáló szervezetekkel ismerkedhetnek meg a hallgatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZTE ÁJTK: Gyakorlatorientált jogi képzés

Neves intézmény, nemzetközi hírű oktatók, piacképes diploma: az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara… Tovább olvasom