Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Elássa a csatabárdot a Google és a német kormány

Németország - Sikerült egyezségre jutnia a német kormánynak és Google-nak abban, hogy a Street View utcanézegető alkalmazás addig nem lesz elérhető Németországban, amíg a kényes személyiségjogi kérdésekre megoldást nem találnak.
Ilse Aigner fogyasztóvédelmi miniszter szerint a Google beleegyezett abba, hogy az utcanézegető csak akkor indul, amikor a szolgáltatás ellen érkezett lakossági ellenvetések mindegyikére hatékony megoldást találtak.

Az utcanézegetőt a miniszter korábban a "privátszféra több milliószori megsértésének" minősítette, és felvetette, hogy az eddigi gyakorlat megfordítására lenne szükség, tehát nem a lakosoknak kellene megtiltaniuk személyes adataik nyilvánosságra hozatalát, hanem a Google számára lenne kötelező, hogy előzőleg beszerezze a képek közzétételéhez szükséges engedélyeket.

A 2007-ben indult szolgáltatás jelenleg az Egyesült Államok, Japán, Ausztrália és Európa egyes területeit fedi le.

Németországban az év második felében tervezik az indulást. Az utcanézeteken továbbra is szoftveresen teszik felismerhetetlenné az arcokat, rendszámtáblákat, de lehetőség lesz a kevésbé jól sikerül kitakarások utólagos törlésére is. A németországi törvények alapján a lakosok ezen kívül azt is kérhetik, hogy házaik, kertjeik se jelenjenek meg. Az erre vonatkozó igényeket viszont mindenkinek külön kell jeleznie a Google felé.

Olvasóink írták

  • 1. atomboy 2010. április 30. 23:46
    „Magyarorszagra is johetne a Google-auto fotozni. A Norc-cal nem vagyok elegedett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a Facebook ˝fapados˝ verziója

A Facebook üzemeltetői bezárták a közösségi portál egyszerűsített változatát, amelyet… Tovább olvasom