Kék hírek

2017.08.29. 18:21

Több ezer gyorshajtást észlelt a rendőrség három nap alatt

Több mint 5800 jogsértést tárt fel a rendőrség három nap alatt, a megengedett sebességet túllépő járművezetők kiszűrésére irányuló, szerdától péntekig tartó országos akcióban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kedden a police.hu oldalon.

A három nap alatt 5809 jogsértést dokumentált a rendőrség, ezek közül 1635 alkalommal a jármű megállítása után a vezetővel szemben intézkedtek - olvasható a közleményben. Hozzátették: 1525 járművezetőre szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot, 105 esetben pedig szabálysértési, illetve közigazgatási eljárást indítottak. Három ember ellen bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást.


Közölték: a rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (Tispol) műveleti csoport éves ellenőrzési terve alapján tartotta meg országos, Tispol Speed elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzését. Az európai kampány ezúttal a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművezetők kiszűrésére irányult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!