Történetek

2007.08.22. 16:19

Darvasi László: Nők, augusztusban

"Ezek azok az érdekes napok, amikor szerte az országban megannyi hölgy, kedves dédi, nagymama, lányanya, elhagyott vagy elszökött feleség, színésznő és társalkodónő, rendőrnő és takarítónő egyként hasonló műveletekben fáradozik."

Ezek azok az érdekes napok, amikor szerte az országban megannyi hölgy, kedves dédi, nagymama, lányanya, elhagyott vagy elszökött feleség, színésznő és társalkodónő, rendőrnő és takarítónő egyként hasonló műveletekben fáradozik. E tevékenységek, melyekről később lebbentjük fel a piros foltos fátylat, rendre beleszólnak a világ alakulásába, megmásítják a történelem, s benne a magyarság sorsának alakulását, bocsánat, ezt a mondatot nem folytatjuk tovább. Nem, nem arra gondolunk, hogy néhányan már varrják a fekete egyenruhát, hogy szeretett gyermekük önfeledten grasszálhasson a cionista világösszeesküvéstől szenvedő magyar utcákon, tereken,
aber sag' schon, és ha beül fonetikaórára, tervhivatalba ebben a rút gúnyában, te mint tanár, vagy mint hivatalvezető mit teszel?

Továbbá nem a tanszerek korántsem problémátlan beszerzésére, a vizitdíj okozta trauma gyógyítására, vagy a guarmikutatás legújabb fejleményeire gondolunk, melyek szintén a nőket érintik inkább. Holott ezek is lényeges társadalmi és sorsalakító problémák. Sok család most tér haza mongol, alaszkai vagy horvátországi üdülésből, és rengeteg szomorú feleségnek azon kell fáradoznia, miként orvosolja a tengeri sün szúrása nyomán bekövetkezett krónikus impotenciát, vagy a sivatagi tevegelés következtében fennálló iszonyatos prosztatavircsaftot. Súlyos, nagyon súlyos ügyek. Na de akkor mire gondolunk. Hát, kérem, mi a befőttre gondolunk. Hogy a befőtt a múltnak az az eseménye, melyből egyszer igazán jövő
lesz.

Tudjuk, most számtalan reszelt paprikás, paradicsomos koktél, kovászos uborkás variáció és savanyított minidinnye-kollekció készül a sparhelteken, a forró házköveken, a pálmafás téli konyhában. Ezért a műveletekért hajtjuk meg a fejünket. Ezért mondjuk, hogy köszönjük szépen, és már most várjuk az első hóhullást, mely családi neveltetésünk okán mindig is azt jelentette, végre szabad megtámadni nagymama sárga aranyban ázó körtebefőttjeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!