TudósBlog

2011.04.20. 23:12

TTIK - Morgan Stanley

Április 13-án csapat sakkverseny volt karunk és a Morgan Stanley, a világ egyik legnagyobb befektetési bankja csapatai között.

A verseny amatőrök között zajlott, még ha volt is több olyan versenyző, aki rendszeresen játszik a hazai bajnokságban. Karunk csapata valamilyen módon kötődött egyetemünkhöz: volt közte több jelenlegi oktató, volt KibLaboros kolléga, hallgató,  de egy pesti meghívott informatikus oktató is. Az ellenfelet erősítette több Morgan Stanley középvezető, akik egyike nemrég szerezte meg doktori fokozatát az Informatika Doktori Iskolánkban. A végeredmény 40.5:  23.5 volt ide. A legnagyobb korkülönbség 68 év volt egy professzorunk, és a pesti csapat fiatal versenyzője között.

Ahogy a képen is látszik, profi körülmények voltak, a verseny baráti, sportszerű légkörben zajlott. A krónikás ráfázott: ugyan csak megnyitni készült a versenyt, de egy késő versenyző helyére beülve kénytelen volt beroncsolni az illető eredményességének. A 8-8 fős csapatokban mindenki játszott minden ellenféllel. A pesti csapatban hárman voltak 50%-os vagy jobb eredménnyel, a szegediben hatan. A mérkőzésről rövid riport hangzott el az MR6 rádióban (10:23 után hallható).

Csend, esti bor...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!