Tudósító

2019.04.01. 16:48

A nagykörút nem kutyavécé, és ezt fotók is bizonyítják

Állandó probléma egy nagyvárosban a kutyák végterméke, nincs ez másképpen Szegeden sem. Most éppen a nagykörúton lett valakinek elege. Esetleg mindenkinek.

Nem tudjuk, kik rakták ki a Bécsi körút mindkét oldalán a fákra a Nem kutyavécé feliratot, egyértelmű illusztrációval ellátva, de nem volt rossz ötlet. A megszokott kutyafuttató helyekre járók kinézik maguk közül azt a gazdit, aki nem szedi össze az állat után a végterméket, de a város minden utcáján nem figyelhetnek egymásra a kutyások.

A nagykörút nem kutyavécé - GALÉRIA



A füves területeken, futtatók közelében, sétányokon - mint a Holt-Marosnál - sokszor marad ott csomag, és ez nem az eb, hanem a tulajdonos hibája. Pedig nem valószínű, hogy tíz év alatt csökkent a lehetséges büntetés mértéke, bár az tény, hogy igen nehéz rajtakapni a vétkest. Szintén tíz éve írtunk a szegedi Kormányos Károly találmányáról: a "mikromarkolóba" belefér egy sétáltatásra való "adag", és még hajolgatni sem kell, hogy összeszedjük.

 

Ezt a falragaszt korábban találtuk Alsóvároson. Durvábban fogalmaz, de ugyanazt kéri.

Ezt a falragaszt korábban találtuk Alsóvároson. Durvábban fogalmaz, de ugyanazt kéri.

Szóval a Bécsi körúton megelégelték a kutyagumiveszélyt, és jól érthetően jelezték: a körút nem kutyavécé. Lehet a kóbor kutyákra fogni az aknákat, de annyi kóbor kutya a városban nincsen, amennyi ürülék. Na de mit várjunk az emberektől, amikor olyan esetek is előfordulnak, mint a 2015-ös, amikor a buszülést tisztelte meg egy utas - nem a kutyája, hanem ő maga. Ezt bizonyítja, hogy a függönyt használta vécépapírnak. Ilyesmit a kutyák nem tesznek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!