Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

A Felső Tisza-parton őzek sétálnak, a Holt-Maros mandarinrécében felzárkózott a Central Parkhoz

Olvasónk a Tisza Palota vonalában fotózott le három őzet, a Holt-Maroson pedig mandarinréce vert tanyát - nem tudni, hogyan került oda.
"Esti sétám közben mozgásra lettem figyelmes Szegeden a Felső Tisza-parton, konkrétan a Tisza Palotával szemben lenn az ártérben. Közelebb mentem és láttam, hogy négy őz sétálgat odalenn. Sajnos nem tudtam csak hármat lencsevégre kapni" - írta olvasónk, Benczik Ferenc, aki fotót is mellékelt. Úgy látszik, a kellemes őszi időben nem csak az emberek indulnak felfedezőútra.
 
Fotó: olvasó-tudósító/Benczik Ferenc

A 444.hu-nak pedig egy olvasó küldött be csodaszép fotókat egy mandarinrécéről, amely a Holt-Maroson vert tanyát. A fotók készítője már látta két-három alkalommal, nem tudja, hogyan került oda - a képeket itt megnézhetik. Mindenesetre megállapították, hogy Szeged felzárkózott New Yorkhoz, mert pont annyi mandarinréce lakik a Holt-Maroson, mint amennyi a Central Parkban. A közelmúltban ott is feltűnt egy ilyen szép színes jószág, a látogatók nagy örömére. A réce egyébként a Holt-Maros vadkacsái között is jól feltalálja magát.

(leadkép forrása: wikipédia - a szerk.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajon mit követett el Patrik, hogy ilyen csúnyát üzentek neki egy ezresen?

Vajon mit követett el Patrik, hogy ilyen csúnyát üzentek neki egy ezresen?
Kollégánk feltuningolt visszajárót kapott. Nem tudjuk, ki az a Patrik, de valaki nagyon haragudott… Tovább olvasom