Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

A parkolóautomatákat is elérte a költészet napja: megköszönték a napsugárnak - fotó

A magyar költészet napján ellepték a várost az idézetek. Jutott a parkolóautomatára is. De csak papíron kiragasztva.
Tavaly csatlakozott a szegedi Somogyi-könyvtár a Posztolj verset! elnevezésű mozgalomhoz. József Attila születésnapján a könyvtárat ellepték a versek, még japán költemény is került a falra. De a Széchenyi térre is jutott: az oszlopok mellett az aszfaltra is jutott a költészetből. Méghozzá Petrarca.

Tudósítónk, Fekete János pedig az egyik parkolóautomatán találkozott Áprily Lajos: Köszönet a napsugárnak című költeményével, amit - a kézírást tekintve egy lány - ragasztott ki a kijelzőre. Reméljük, tudósítónknak is mosolyt csalt az arcára ez a kedves költemény. A szegedi napsugárban.
Fotó: Tudósító | Fekete János
Fotó: Tudósító | Fekete János

Legyen Ön is a tudósítónk!
A legjobb tudósításokért fizetünk!

A kiválasztott tudósításokat 3, 5 vagy 7 ezer forinttal jutalmazzuk. Nem minden megjelent tudósítói tartalom kap pénzdíjat, csak a szerkesztőség által kiválasztottak! A cikk mellett utólag jelezzük, hogy díjazott lett-e. A nyerteseket emailben értesítjük. További részletek itt.

Küldjön egy rövid hírt, fotót vagy videót az online@delmagyar.hu e-mail címre vagy használja a lentebb található beküldő modulunkat! Ha történik valami különös, valami rendkívüli a környezetében, ha szemtanúja egy balesetnek vagy egyszerűen csak nem tud elmenni valami mellett szó nélkül, akkor küldjön egy rövid hírt, fotót vagy videót.

A tudósítói tartalmakat a delmagyar.hu szerkesztői utólagosan ellenőrzik, szükség esetén pontosítják, az esetleges hiányos információkat kiegészítik, illetve a tartalmat egyéb közlésekkel egészítik ki. A tudósítói tartalmak beküldői ehhez hozzájárulnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bicikliszállítóvá alakult a szegedi munkagép: nem vagyunk benne biztosak, hogy ez így szabályos

Bicikliszállítóvá alakult a szegedi munkagép: nem vagyunk benne biztosak, hogy ez így szabályos
A sofőr biztonságban akarta tudni a biciklijét, vitte hát magával. Persze az is lehet, hogy más oka… Tovább olvasom