Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 25°C Még több cikk.

˝Betelt a pohár!˝ - Szemét és vandálok keze nyoma a játszótéren

Szeged - Felforgatott, lerugdosott szemeteskukák, szétdobált üvegek fogadták szegedi olvasó-tudósítónkat az egyik játszótéren, amikor vasárnap reggel levitte oda a gyermekét.
"Sajnos nem az első alkalom, de most betelt a pohár! Amikor reggel a gyerekkel lementünk a Kukovecz Nana utca és az Arany János Általános Iskola melletti játszótérre ismét a már sajnos megszokott vasárnap reggeli látvány fogadott bennünket. Felforgatott, lerugdosott szemeteskukák, szétdobált üvegek, és a pad melett lévő hányás szaga árasztott el mindent. Rettentően felháborít a dolog, hogy szinte minden vasárnap ezt hagyják maguk után fiatalok! És nem értem, hogy a játszótér közvetlen közelében lakók, miért nem hívják ki a rendőrséget, még az éjjel, hogy ne tegyék tönkre egyes emberek ezt a teret" - írta szegedi olvasó-tudósítónk a tudosito@delmagyar.hu e-mail címre.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. rókus1 2010. október 13. 10:12
  „Polgárőrség -városőrség( adófizetők pénzéből !)"jogosítványok"nélkül vajon mit ér?...még annyit sem amivel az adófizetők pénzéből támogatva vannak.(a ma rongálói,bűnözői még mai zsarukat is semmibe veszik) A városőrők úgy tudom ,más kategóriások pénzügyileg ők foglalkoztatottak havi bérért.
  Zsaruk jelenléte ,gyalogos járörözés(közterület-felügyelet részéről is!!!) és az állandóan utolérhető körzeti megbízotti rendszer szigorú büntethetőséggel biztos rendet hozna,habár a viselkedés otthon is tanítható lenne....”
 • 33. gróf 2010. október 05. 10:37
  „Nápolyban minden évben többször hetekre sztrájkolnak a szemétszállítók...csak azt tudnám miből él akkor?

  http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/szemethelyzet-napolyban-napoly-szemet-cCSvoRf8Ts3TVu8J”
 • 32. mákosrétes 2010. október 05. 09:28
  „lamatic 2010.10.04. 11:32

  Figyeld meg,hogy mindenben a nyugatot hozzák példának.
  A közlekedésben- pedig ott is van elég barom
  Az útjavításoknál - pedig ott is hetekig nem csinálnak semmit
  A szemétnél - pedig hegyekben áll náluk is szemét.

  Ha te 1 jó példát tudsz hozni onnan és kettő rosszat.
  Akarod?

  Tény,hogy van,amit jobban csinálnak és van amit rosszabul, de hogy nem nyalják a kelet se..ét az tény.
  Inkább lenéznek,talán pont ezért.”
 • 31. randok 2010. október 04. 20:05
  „Puskás utcai”
 • 30. sóska66 2010. október 04. 16:24
  „ez melyik játszótér?”
 • 29. Titanilla 2010. október 04. 14:38
  „25. sz. Ime az én történetem: most 70 éves vagyok, néhány éve történt az eset, pont igy ősszel Még világos volt, úgy 5-6 közötti időben megtámadott egy ember, akinél ráadásul boxer volt a kezén, lelökött a földre/ami nem volt nehéz, mert a térdemmel van baj/ szinte megtaposott, jelzem többen végignézték, mikor jött a polgárőrség autója, kiszedett a polgárőr a kezei közül, beültetett az autóba /nem kérdezte meg a szemtanukat/ és közölte velem, nyilván oka volt az illetőnek, biztosan megérdemeltem.! Lehet nincs igazam, de ettől többet várnék egy polgárőrtől, miután első látásra megállapitható a megjelenésemről, nem valami sarki k .. vagyok. Igen volt oka, egyébként, az illetőt ismerem, a környékünkön lakik, és úgymond udvarolni szeretett volna, amit én meg nem szerettem volna. Ez volt a bűnöm. Valószinű jobb belátásra akart birni a veréssel. Mint utólag megtudtam, másokkal is kisérletezett, szeretné magát eltartatni, kevés a nyugdija, és szeret inni. Tudomásom szerint másokat nem bántott, mert volt ahova odaköltözhetett, persze rövid idő alatt ki is dobták. Leht azért hogy ott verekedett. Szóval ennyi.”
 • 28. bubuska73 2010. október 04. 14:06
  „25. Liberatio
  Több is van,de íme a leg durvább: Unukaöcsém békésen autózott teljesen szabályosan.Hős polgárőreink utolérték.Előzni kezdték,majd melléérve lassítottak,és így mentek mellette.Mikor a srác lassított,ők is.Átnéztek és jókat röhögtek.Aztán egy kicsit ráhúzták a kormány,úgy hogy nem sok híján leszorították az útról.Aztán a srác megunta eléjük vágott és megállt.Majd megkérdezte mi a lósz@rt csinálnak?Egy darabig játszották a menőt,majd mikor tárcsázta a rendőrség számát nagy durrogva elvonultak.Többek között ezért nem nagyon tudom őket tisztelni!”
 • 27. henriette.m 2010. október 04. 12:47
  „17. hozzászólás joy 2010.10.04. 07:13

  "Sajnos a legtöbb esetben épp a környéken lakók teszik így tönkre a játszótereket!
  Soxülő azt sem tudja, hol randalíroz bepiált-drogozott gyereke, pedig csak az ablakon kellene kinéznie este 11-kor!"

  De mennyire igaz! A mi lakótelepünkre a lábát nem teszi be idegen, mégis úgy néz ki a játszótér vasárnaponként, mint a szemétdomb! A tinik odamennek inni, füvescigit szivni szombat este, szétdobálnak mindent. Ha szólsz nekik, elzavarnak onnan, mondván mi közöd hozzá. Mire a rendörséget kihivod, addigra pedig eltünnek. Néha a szülök összeszedik a szemetet, üres flakonokat, csikkeket, de ne kelljen már minden vasárnap azzal kezdeni a napot, hogy a játszóteret takaritjuk!”
 • 26. bélás 2010. október 04. 12:21
  „Ide tartozik , hogy megválasztott vezérünk azt ígérte, hogy 2 hét alatt rend lesz.
  már a 100. napon is túlvagyunk”
 • 25. Liberation 2010. október 04. 11:48
  „Tgy, ne idegeskedj, a polgárőröket és a városőröket senki nem szidja, csak a cikkben olvasható vandálok miatt hiányoljuk őket.
  A polgárőröket és a városőröket senki nem kényszerítette és nem kényszeríti, hogy vállalják a polgárőrésget és a városőrséget, de ha már azt tették, vagy tettétek, akkor igenis ilyen esetekben van szükség rájuk.

  Egyébként pedig szivesen olvasnám bubuska73 ls Titanilla történeteit, merthogy Tgy az éremnek legalább két oldala van.”
 • 24. lamatic 2010. október 04. 11:32
  „12. mákosrétes 2010.10.03. 21:46 De az nem azt jelenti hogy ha valamit jobban csinálnak akkor nem vegyünk példát.”
 • 23. randok 2010. október 04. 10:21
  „Sajnos mi már nagyon sokszor ősszeszedtük a szemetet mint szülő, mivel nem tudsz máshogy ott maradni a játszótéren, a gyerek folyamatossan ott van ahol nem kellene igy én is és más szülök is tisztitgatjúk a játszóteret, de ez már túl ment mindenen.
  Mindenhól odahányva, kiborúlt üvegek, zacskók és pár méterre tőle egy nagy hát utcafrontja, ők nem hallotak semmit? Ez mind hang nélkül történt?
  Ha meg ki megy a rendőr azonal igazoltatni öket és közmunkára befogni öket, hétvégi játszótér takarításokra mondjuk és hátha nem lesz kedvük nekik se más mocskát takarítani. Szerintem csak is ez lenne a megoldás! Régen az iskolák is tartotak ilyen takarítós napokat és szidtúk is a dohányosok kezét már annak idején sem volt nekünk se kedvünk más útán takarítani, de nem is dobáltam el a szemetet! Mért is nincs ez már?”
 • 22. Titanilla 2010. október 04. 09:59
  „21. Igy igaz, én is tudnék mesélni.”
 • 21. bubuska73 2010. október 04. 08:36
  „19. Tgy
  Ne legyél már annyira beájulva a polgárőröktől!Biztos van köztük 1-2 lelkiismeretes tag,de a legtöbb sajnos inkább olyan "Én vagyok a valaki"típus!Tudnék mesélni a "hőstetteikről"!!”
 • 20. spiler 2010. október 04. 08:04
  „ÖSSZEFOGNI ÉS ElZVARNI VAGY A RENDŐRŐKET HIVNI igenis ha kell naponta többször is,Ág utcába nyáron nyitott ablaknál nem lehet aludni mert a barnabőrü felnöttek és a gyerekek ricsajoznak,elfoglalják az asztalokat piknikeznek még 22.00-kor is”
 • 19. Tgy 2010. október 04. 07:44
  „Hej ti nagypofájúak, ti köpködők! Ismeritek ti a polgárőröket? Csak 1 x is elmentetek velük, csak egy nyavalyás órácskára az éjszakában ilyen szarháziakat regulázni. Ezek az embereksenkitők nem kapnak semmit , saját szabadidejükben, szombat-vasárnap-éjjelente mennek ki járőrözni, hogy TE nyugodtan csucsukálhass és ne ordítozzanak az ablakod előtt. Sajnos nem tudnak mindenütt ott lenni, mert kevesen vannak. Aztán az éjszakai szolgálat után reggel mennek dolgozni, mert ugyanolyan hétköznapi emberek, mint te meg én. Mit vártok tőlük, hogyan tegyenek csodát. Ti csak fikázni tudtok mindent és mindenkit. Állj be te is közéjük, nem kell mindig, csak egyszer egy hónapban. Ha még harmincan tesznek így, nyugodt lehet a környék. De nem, ti csak ugatni tudtok.”
 • 18. joy 2010. október 04. 07:14
  „16!
  Sokkal 1*űbb, ha nem dobod te sem el a szemeted, és azt teszik mások is!”
 • 17. joy 2010. október 04. 07:13
  „Sajnos a legtöbb esetben épp a környéken lakók teszik így tönkre a játszótereket!
  Soxülő azt sem tudja, hol randalíroz bepiált-drogozott gyereke, pedig csak az ablakon kellene kinéznie este 11-kor!”
 • 16. Naívolvasó 2010. október 04. 06:48
  „Nem helyes ez a szemetelés. Aki ott lakik 5 perc alatt össze is tudná szedni... Persze egyszerűbb telefonálgatni, meg írogatni...”
 • 15. exdeus 2010. október 04. 06:23
  „Liberation, ez a nemrég felújított Honfoglalás park szerintem, ott pedig már többször szólt arról a fáma, hogy a közelben lakók rendőrt hívtak. De valljuk be, míg mostanság azért napközben látsz itt-ott elsuhanni egy-egy rendőrautót, vagy épp látod, hogy épp igazoltat valakit (aki persze magyar - de ez más téma), addig sötétedésre a rend őrei elvonulnak, és szabad a pálya. Lehet, fordítani kéne, ha már a szűkös benzinkeretre és egyebekre hivatkoznak: nappal elvonulni, sötétedéskor meg kivonulni.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fideszes szórólap a mikulászacskóban

Újabb fejezet nyílt a szegedi gerillakampányban. A parkoló autók szélvádőin mikulászacskót fúj a szél. Büntetés helyett azonban választási szórólap lapul a zacskóban. Tovább olvasom