Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Bosszúságok az 1-es villamos vonala mentén

Nagy örömünkre elkészült az 1-es villamos vonala, és a Rókusi körforgalom. A járdák és utak közötti átmenetet kimélyítették, de a járda aszfaltozásakor elfelejtették azt szintbe hozni, a babakocsikat kínkeservesen tolják át
rajta, a kerékpárosok és gyalogosokra nézve is balesetveszélyes - írja olvasó-tudósítónk.
Az azóta kiürített autókereskedés előtt meghagyták - érthetetlen módon - a millió repedéssel tarkított járdát, amelyet 70 százalékban hatalmas tócsák borítottak most az esőzés után. A sugárút púpos nyomvályúi miatt a buszok és egyéb járművek két-három méter magasra fröcskölik fel a vizet, a gyalogosokra, mivel a lefolyók tisztítása nem történik meg.

Az általános iskola és a Párizsi körút sarkáig az út szélén, a járda padkájánál egy teherautónyi sódert lehetne összelapátolni, amely nagy dombokban áll a járdaépítés átadása óta. Azt vártuk volna, hogy látványos, szép környezettel találkozunk, szembeötlik a változás. Erre engedett következtetni, amikor az új lámpaoszlopokat lefestették.

És akkor jött az országgyűlési választás, plakátokkal csúfították el a
frissen festett oszlopokat, majd a Városgazdálkodás munkásai festő
spaklival és konyhakéssel lekaparták azokat, és máris úgy nézett ki mint a felújítás előtt.

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a Kossuth sgt. rekonstrukciós munkálatainak befejezése helyett, újból választási plakátdzsungel tapétázása folyik. Az eddig létrehozott értékek helyett önkormányzati képviselők összefestett, félbetépett, és számos módon megcsonkított arcképét kell látnunk a frissen festett oszlopokon. De sajnos ezek a problémák, csak nekem, és az arra közlekedőknek jelentenek problémát, a tisztelt képviselők - és kivitelező cég vezetői - nem állnak a járda szélén nyakig lefröcskölve autónként 5 liter vízzel. Nem kell nézegetniük megcsonkított torzókat, a gettóhoz hasonlítható plakátdzsungelt, mert ők nem igen járnak erre gyalogosan, és most legkisebb gondjuk is nagyobb ennél, mert a pozíciójukért harcolnak,és ilyen kicsinyes problémákkal nem foglalkoznak.

Pedig mindennek megvan a maga felelőse, akik éppen nem politikusok, hanem szakirányú vezetők, középvezetők, akiknek látni kellene mindezt és rendbe tenni - írja olvasó-tudósítónk, Mea.

Olvasóink írták

 • 19. exdeus 2010. szeptember 21. 14:49
  „Kedves Ellenzéki!
  Mi a hihetetlen abban, hogy a város elszámolt a vele kapcsolatban álló vállalkozással? Nem egy ilyet lehet hallani, itt lenne az ideje, hogy rend legyen ezen a téren (is). Aki kapja a munkát, az végezze el, nem mással. Egyébként ha bont is, mit ér vele? Pénze amúgy se lesz, sőt, aztán ha mégis fizetnek neki, majd jól megkötbérezi őket a fővállalkozójuk.
  Természetesen megértem a felháborodásukat, de rossz helyen kilincselnek szerintem.”
 • 18. Szegediember 2010. szeptember 21. 07:08
  „messzegedi 2010.09.20. 20:16: akkor te rég jártál más városban :)”
 • 17. messzegedi 2010. szeptember 20. 20:16
  „a választáűsi plakátokat más városokban - még Budapesten is! - nem az oszlopra, hanem ideiglenesen kihelyezett plakáttartó furnérlemezekre ragasztják.

  Csak itt nincs annyi esze a politikusainknak, hogy ne randítsák el a várost! És ebben a tekintetben semmi különbség nincs jobb- és baloldali, régi és új párt között sajnos. Az egész társaság egy igénytelen nulla! A vadonatúj oszlopok teleragasztása és azután a festékkel együtt a plakátok levakarása olyan, mintha az illető építene egy házat magának, és amikor kész, akkor örömében nagy büszkén odasz.rik a szoba közepén a szőnyegre ...”
 • 16. Zsoltee0716 2010. szeptember 20. 20:03
  „Kedves tudosító, kérjük vegye fel a kapcsolatott a www.szegedvaros.hu oldalon a levelezés! De nagy ívben le szarják az egészet!”
 • 15. Arnika 2010. szeptember 20. 19:38
  „A Jász Vasút Kft-nek a munka morálja egy nagy nulla volt, azért is csúszott az egész. Van bőr a képükön fenyegetőzni? Majd a kötbérből ki lesznek fizetve.”
 • 14. Ellenzéki 2010. szeptember 20. 19:23
  „Amiről a Délmagyarország nem ír.
  Ma reggel elhangzott egy riport az egyes villamos pálya felújítását követően kialakult anomáliákról.
  A Kossut Rádió riportere Szlatkovics Rita volt.
  A riport lényege, tömören összefoglalva a következő volt.
  Mint tudjuk a pályafelújítást végző konzorcium nem fizetett és továbbra sem fizet az egyik alvállalkozónak a Jász Vasút Kft-nek.. AKft dolgozói már tüntettek is a városháza előtt, de a város vezetése mossa kezeit, nekik nincs közük az alvállalkozókhoz kijelentéssel - ami lehet, hogy igaz is.
  Az érintett alvállalkozás most bekeményített, mert ha záros határidőn belüll nem kapják meg munkájuk ellenértékét akkor az általuk vásárolt és beépített anyagot kibontják a felújított pályából, nevezetesen a villamos síneket!
  Na ez a nagy ügy, nem az, hogy a járdán tócsákban áll a víz, eső után, az megáll a város más részein is.”
 • 13. web 2010. szeptember 20. 18:00
  „2. hozzászólás Smerdis_of_Arshak 2010.09.20. 08:53
  Ezt nevezik akadálymentesítésnek!!!!”
 • 12. varadipal 2010. szeptember 20. 14:50
  „A körforgalom legszebb része a sportpálya szedett-vedett , összeplakátolt betonkerítése a kollégiummmal szemben, meg a legalább 2 éve /amióta én látom/ mocskos ablakos kihaltnak tűnő épület. A gazdáinak annyi köze van az esztétikumhoz, mint a bivalynak a sramlizenéhez.Nem lehetne kötelezni őket a rendrakásra?”
 • 11. papipa 2010. szeptember 20. 14:04
  „A Gyógypalota előtt meg a legmagasabb pont az úttesten a csatorna lefolyója!
  Hogy mekkora kretén volt az aki azt így átvette. Szívesen a járdára állítanám, amikor esö után ott elhajtok.”
 • 10. klj_54 2010. szeptember 20. 13:43
  „Végre van úriember közöttünk!”
 • 9. Dodo 2010. szeptember 20. 12:21
  „4. hozzászólás vuk 2010.09.20. 10:16 !

  Én követtem el a hibát és rosszul értelmeztem amit írtál. Én kérek elnézést tőled! Sorry!”
 • 8. Dodo 2010. szeptember 20. 12:19
  „4. hozzászólás vuk 2010.09.20. 10:16

  A Kossuth L. sgt.-ről van szó, ahol osztott gyalogos és kerékpár út van. Így a felvetett probléma egyaránt mindkettőre vonatkozik. Mielőtt leszólod a kerékpárosokat, tájékozódj kérlek!

  Szép napot!”
 • 7. cyt 2010. szeptember 20. 10:52
  „Hölgyek és Urak! Itt az elmúlt 20 évben nem történt semmilyen RENDSZERES és TERVSZERŰ útfelújítás a városban - a kiskörutat kivéve. A sugárutak állapta különösen katasztrófális. A Boldogasszony sgt. olyan lett a villamossín felújítása után, hogy egy falusi földesút különb nála. A járdákon pedig - és ezt már leírtam egy párszor - nincs olyan 20 méteres szakasz, amelyen tócsamentesen lehetne közlekedni esőzések után. FOLT HÁTÁN FOLT az egész város. Minden útfelbontás RONT a járdák és úttestek állapotán. Én még csak reménykedni sem tudok már abban, hogy az én életemben ismét városias lesz Szeged út- és gyalogjárda-hálózata.”
 • 6. Mike3 2010. szeptember 20. 10:47
  „jó cikk! végre!”
 • 5. tiktökmag 2010. szeptember 20. 10:23
  „Még nem kész az egyes vonal!!! Talán majd egy pár év múlva. Szóval van idejük javítani. :-D”
 • 4. vuk 2010. szeptember 20. 10:16
  „A plakatolo partot, ha nem tavolitja el 100%-osan, perelni kell az eltavolitas koltsegere. Egyszeru ez uraim.
  Egyebkent a kerekparosokat pedig nem a jardan kellene vezetni (jé!), es egybol nem lenne ez gond rajuk nezve.”
 • 3. unknown 2010. szeptember 20. 09:36
  „"...Nagy örömünkre elkészült az 1-es villamos vonala..."
  Én úgy örülök, hogy szinte röhögök (már elnézést) Tavasszal indul az Anna-kút-Aradi-tér közötti pályacsere még e fejlesztés program (pardon: eu-s project) keretében.”
 • 2. Smerdis_of_Arshak 2010. szeptember 20. 08:53
  „drágáim, a babakocsit egész Szegeden kínszenvedés tolni, nekünk ráadásul ikreink vannak. én nem vagyok egy gyenge egyerek, de egy óra után már nekem is kivan a tököm, meg persze a kátyúkban is folyton elakadok. a nejem egyedül el sem tudja vinni a gyerkőcöket sehová, mert nem tudja ezeken a padkákon áttolni a kocsit.”
 • 1. kowalsky 2010. szeptember 20. 08:51
  „"És akkor jött az országgyűlési választás, plakátokkal csúfították el a
  frissen festett oszlopokat, majd a Városgazdálkodás munkásai festő
  spaklival és konyhakéssel lekaparták azokat, és máris úgy nézett ki mint a felújítás előtt. "

  Annak kell szakszerűen, károkozás eltávolítani, aki kirakja. Csak ugye, a győztes elszáll, a vesztes elbújik, a plakát marad még 20 évig...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bátor menyasszony

Olvasó-tudósítónk szeptember 4-én járt lakodalomban Ópusztaszeren, ahol igazi bátor menyasszonnyal találkozott. Tovább olvasom