Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Egy év alatt szelik át Európát ˝lovaslakókocsijukkal˝

Egy év alatt szelik át Európát ˝lovaslakókocsijukkal˝Fotó: Tudósító | Demcsák ZoltánA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Érdekes jelenségnek lehettek szemtanúi a szegediek szerda délután, amikor egy fűtött lakókocsi jelent meg a belvárosban. A látványban az volt a rendhagyó, hogy ezt a lakókocsit lovak húzták.
 Egy lovak által húzott, fűtéssel is felszerelt "lakókocsi" közlekedett a Kossuth Lajos sugárúton befelé, majd elkanyarodott a Párizsi körút felé. - Itt értem utol őket. A fiatalasszony éppen a városi rendőrkapitányságon kért tájékoztatás, hogy merre tudnak elmenni a lovaskocsival Románia felé - mesélte olvasónk, Demcsák Zoltán.
Európai körút ˝lovaslakókocsival˝. Fotó: Tudósító | Demcsák Zoltán - GALÉRIA

Olvasónknak a kocsin ülő fiatalemberrel sikerült beszélnie. Németül és a nemzetközi jelrendszer segítségével sikerült kiderítenie, hogy a két fős csapat Németországból indult, és Ausztria, Magyarország, Horvátország ismét Magyarország, Románia, Szlovákia, Lengyelország, Németország, Franciaország körutat terveznek megtenni nagyjából 1 év alatt. A térképen látható az eddig megtett út és a végcél, a franciaországi Brest város közelében.
Európai körút ˝lovaslakókocsival˝. Fotó: Tudósító | Demcsák Zoltán - GALÉRIA

Elmondták, hogy már 9 hete vannak úton, és szelíd kutyájuk is elkíséri őket. Később a Temesvári körúton a Biológiai Kutatóintézetnél újra találkozott velük.

- Miután megismertek barátságos integettek a "rég nem látott ismerősnek" és tovább "vágtattak" Makó felé a 43-as úton -

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Kilátástalan szolgáltatás˝

˝Kilátástalan szolgáltatás˝
Olvasónkat meglepte, amit hétvégén tapasztalt egy távolsági buszon: az egész járművet sár borította,… Tovább olvasom