Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Ne lopj, feltámadunk! - akkor ellopjuk a feliratot is

Mindenszentek és Halottak napja idején rendbe teszik, virággal díszítik a sírokat. Azok vagy ott hervadnak el, vagy nem: nem ritka ugyebár a lopás. Na de hogy még a "Feltámadunk" is eltűnjön apránként?
A szomszédos megyében, Baján fotózta olvasónk évekkel ezelőtt a temetőkaput, amelyre nagy betűkkel fel van festve, mindkét szárnyra: ne lopj! Még meg is jegyezte, hogy összeolvasva a temetőkapu ívét díszítő "Feltámadunk" felirattal, egész pofás kis fenyegetést kapunk: Feltámadunk, (úgyhogy) ne lopj! Amikor két hónappal ezelőtt arra járt, látta, hogy már a Feltámadunk k betűje is eltűnt. Nem tudjuk, azóta pótolták-e, de a lényeget, a nagy kérdést tekintve mindegy: vajon úgy akarják kitrükközni a bosszúálló holtakat a tolvajok, hogy apránként a betűket is ellopják?
 

Legyen Ön is a tudósítónk!
A legjobb tudósításokért fizetünk!

A kiválasztott tudósításokat 3, 5 vagy 7 ezer forinttal jutalmazzuk. Nem minden megjelent tudósítói tartalom kap pénzdíjat, csak a szerkesztőség által kiválasztottak! A cikk mellett utólag jelezzük, hogy díjazott lett-e. A nyerteseket emailben értesítjük. További részletek itt.

Küldjön egy rövid hírt, fotót vagy videót az online@delmagyar.hu e-mail címre vagy használja a lentebb található beküldő modulunkat! Ha történik valami különös, valami rendkívüli a környezetében, ha szemtanúja egy balesetnek vagy egyszerűen csak nem tud elmenni valami mellett szó nélkül, akkor küldjön egy rövid hírt, fotót vagy videót.

A tudósítói tartalmakat a delmagyar.hu szerkesztői utólagosan ellenőrzik, szükség esetén pontosítják, az esetleges hiányos információkat kiegészítik, illetve a tartalmat egyéb közlésekkel egészítik ki. A tudósítói tartalmak beküldői ehhez hozzájárulnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legkreatívabb tököket kerestük: ők a nyerteseink! - galéria

A legkreatívabb tököket kerestük: ők a nyerteseink! - galéria
Villámakcióban gyűjtöttük olvasóink Halloween tökeit. Közel 200 fotó érkezett, és a hagyományostól… Tovább olvasom