Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Sírkővel kövezték ki ezt a szegedi autóbejárót, de nem ez az első eset a megyében - fotók

Az utcához, amelyben találtuk, közel esik az alsóvárosi temető. Így múlik el a világ dicsősége.
Akár azt is mondhatnánk, így múlik el a világ dicsősége. Morbid megoldás egy autóbeállót sírkereszttel "kikövezni", de a sár ellen biztosan véd ez is, állapítottuk meg, amikor megláttuk a szokatlan megoldást.
 
Fotó: olvasó-tudósító

Nem tudjuk, ide hogyan került a fejfa - bár közel az alsóvárosi temető -, de azt tudjuk: ha a sírhelyek megváltása lejár, a parcellát ismét eladja a fenntartó, a régi sírköveket eltávolítják. A megyében nem ez az első példa a sírkövek újrahasznosítására. Van, ahol járdát készítenek belőle a temetőben – ez történt Makón a katolikus sírkertben, ahol keresztekből lett a járda. Az ügyből országos visszhangot kiváltó botrány kerekedett.
 

Legutóbb a csongrádi Serházzugi-holtág partján raktak le nagyobb mennyiséget sírkövekből. A helyieket nagyon felháborította az eset, sokan érzéketlen cselekedetnek, mások egyenesen kegyeletsértésnek tartották.
 

Találtak már Tömörkényben is sírköveket mezőgazdasági út elején, el lehetett némelyiken olvasni a tulajdonos nevét, a születés, halálozás évét: ezeket végül összetörték kisebb darabokra.
 

Legyen Ön is a tudósítónk!
A legjobb tudósításokért fizetünk!

A kiválasztott tudósításokat 3, 5 vagy 7 ezer forinttal jutalmazzuk. Nem minden megjelent tudósítói tartalom kap pénzdíjat, csak a szerkesztőség által kiválasztottak! A cikk mellett utólag jelezzük, hogy díjazott lett-e. A nyerteseket emailben értesítjük. További részletek itt.

Küldjön egy rövid hírt, fotót vagy videót az online@delmagyar.hu e-mail címre vagy használja a lentebb található beküldő modulunkat! Ha történik valami különös, valami rendkívüli a környezetében, ha szemtanúja egy balesetnek vagy egyszerűen csak nem tud elmenni valami mellett szó nélkül, akkor küldjön egy rövid hírt, fotót vagy videót.

A tudósítói tartalmakat a delmagyar.hu szerkesztői utólagosan ellenőrzik, szükség esetén pontosítják, az esetleges hiányos információkat kiegészítik, illetve a tartalmat egyéb közlésekkel egészítik ki. A tudósítói tartalmak beküldői ehhez hozzájárulnak.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyszerre két mozgássérült helyet foglalt az autó - nem márkafüggő az alpári parkolás, állapította meg olvasónk

Egyszerre két mozgássérült helyet foglalt az autó - nem márkafüggő az alpári parkolás, állapította meg olvasónk
Ehhez már tényleg nem tudunk mit hozzáfűzni. Tovább olvasom