Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Szemöldökcsipesszel etette a fészekből kiesett fecskét

Szeged - Olvasónk megmentette egy fióka életét, repülni tanította, majd szabadon engedte, amikor eljött az idő.
"Egy kipottyant fecskét találtam az egyik garázsaljban. A fészek elég magasan volt, így visszatenni nem tudtam, és köztudott,hogy a fecskemama nem gondozza tovább a kisfecskét, ha megérzi rajta az ember illatát. Hazavittem, egy ruhával kibélelt tálba tettem és elkezdtem etetni."

Fotó: Tudósító | Miguella24
Fotó: Tudósító | Miguella24

"Először legyeket fogtam neki, majd a horgászáshoz használt csonti kukaccal próbálkoztam. Imádta, szemöldökcsipesszel juttattuk az ételt a csőrébe, és az ujjbegyünkről lecsöppenő vízcseppekkel itattuk. Egy idő után ujjongó hanggal jelezte, ha éhes volt, így akár napi 5-10 alkalommal történt az etetés. Megfigyelhető volt a tollak növekedése és színeződése."
Fotó: Tudósító | Miguella24
Fotó: Tudósító | Miguella24

"Amikor már erősödött, az ujjunkról engedtük le, de vigyáztunk, hogy puhára essen, ha netán nem sikerülne a röptetés. Ezt napi 2-3 alkalommal meg lehet csinálni, majd egyszer csak fogta magát és ösztönösen felröppent és röpködött a lakásban. Képesek az emberi hangot felismerni, így amikor én a szobában voltam és szólongattam, a konyhából beszállt a szobába, így jelezte,hogy éhes. Amikor elérkezettnek látta az időt, felröppent, kirepült az ablakon, tett egy kört a háztömb körül és végleg elszállt" - írta a delmagyar.hu-nak Miguella24 nevű olvasónk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajon ezt is a vihar verte szét?

Tudósítónk az Etelka soron fotózott egy napok óta darabokban álló kukát. Jogosan tette fel a kérdést, vajon a vihar maradványa ez is? Tovább olvasom