Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Vagy nem értjük a szelektív hulladékgyűjtést, vagy nem vagyunk hajlandóak vele foglalkozni

Minden zegzugot kihasználnak a szegediek, hogy megszabadulhassanak megunt és felesleges tárgyaiktól. A szeméttelep már nem elég nekik. Olvasónk most újabb helyet talált.
Újabb illegális szemétlerakót jelzett nekünk olvasónk. A Rókusi körút és a Vértói utca által határolt területen az épületek között van egy trafóház, aminek a közvetlen környezetét leginkább illegális hulladék és megunt tárgy gyűjtőhelynek használnak a környezetüket nem éppen szerető emberek - írja tudósítónk. Csatolt fotóin autógumik és tévé is szerepelt, sőt, egy korábbi felvételen még egy ágymatrac is volt, ám 1 nappal később jelezte, ebbe minden bizonnyal valaki beleszeretett, mert rövid idő alatt eltűnt.

- Akinek hiányoznak az otthoni leltárából a transzformátorház mellett megtalálja, ott, ahova lerakta, díjmenetesen hazaviheti - jegyezte meg ironikusan.
Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító
Alig 2 éve a Gyertyámos utcai kisgyermekes szülők aggódtak a patkányok miatt: a társasházak mellett a csatornánál több lyuk is keletkezett, valószínűleg a patkányok miatt. A lakók azért rettegtek, mert a környéken több játszótér és óvoda is van. Korábban a Bárka és Háló utca sarkán álló lakatlan ház környékén élők panaszkodtak a hajléktalanokra és patkányokra. A legemlékezetesebb esetről mégis akkor írtunk, amikor olvasónk panellakásának vécéjében jött fel egy patkány.

Az illegális szemetelés a város több pontján is égető probléma: a Göndör-sori szemétről már többször cikkeztünk, de Szeged egyik legnagyobb illegális hulladéklerakója a város kapujánál húzódik a 47-es mellett a töltésnél, ami kitakarítása után négy-öt hónap alatt újratermelődik. Még tavaly februárban olvasónk a Felső Tisza-partról a Szilléri sugárútig sétált, és ez a kép tárult a szeme elé: szinte sokkot kapott, mert útja során találkozott több kidobott kanapéval, ágymatraccal, állványokkal és hűtőládával is. Másik olvasónk a Mérey utcában küzd rendre a felgyülemlő szeméttel, de a Bartók téren is volt, aki szó szerint értelmezte az eldobható pelenka fogalmát.
Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Legyen Ön is a tudósítónk!
A legjobb tudósításokért fizetünk!

A kiválasztott tudósításokat 3, 5 vagy 7 ezer forinttal jutalmazzuk. Nem minden megjelent tudósítói tartalom kap pénzdíjat, csak a szerkesztőség által kiválasztottak! A cikk mellett utólag jelezzük, hogy díjazott lett-e. A nyerteseket emailben értesítjük. További részletek itt.

Küldjön egy rövid hírt, fotót vagy videót az online@delmagyar.hu e-mail címre vagy használja a lentebb található beküldő modulunkat! Ha történik valami különös, valami rendkívüli a környezetében, ha szemtanúja egy balesetnek vagy egyszerűen csak nem tud elmenni valami mellett szó nélkül, akkor küldjön egy rövid hírt, fotót vagy videót.

A tudósítói tartalmakat a delmagyar.hu szerkesztői utólagosan ellenőrzik, szükség esetén pontosítják, az esetleges hiányos információkat kiegészítik, illetve a tartalmat egyéb közlésekkel egészítik ki. A tudósítói tartalmak beküldői ehhez hozzájárulnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajon mi nyílik még novemberben az orgona, a pipacs és az ibolya mellett?

Vajon mi nyílik még novemberben az orgona, a pipacs és az ibolya mellett?
Ez a kislány valamit talált a levelek között, amit ilyenkor már nem szokás. Tovább olvasom