Vajdaság, Erdély hírek

2010.05.15. 23:07

16 év darabolós gyilkosságért

Temesvár - 16–16 év börtönbüntetésre ítélte a Temes megyei törvényszék azt a két diákot, akik 2009 augusztusában szíven szúrtak és feldaraboltak egy 65 éves férfit. Az ítélet nem jogerős.

Delmagyar.hu

Januári temesvári kihallgatásukkor mindkét orvostanhallgató zárt ajtók mögötti tárgyalást szeretett volna, a bíró azonban elutasította kérelmüket.

Carmen Bejan nem volt hajlandó vallomást tenni, Sergiu Florea viszont részletes beismerő vallomást tett, azt állítva, hogy nem ő szúrta le Trifu Schrottut, de beismerte, hogy ő terítette le ökölcsapásaival az áldozatot.

Sergiu Florea azt állította: a későbbi áldozat állítólag 500 eurót ígért Carmen Bejannak szexuális szolgáltatásért cserébe, ő pedig a folyosón található fürdőszobában tartózkodott, amikor meghallotta a lány kiáltozását. Mikor rátalált Bejanra és Schrottura, a lány védelmére kelve leütötte a férfit, akit Bejan egy spray-vel harcképtelenné tett.

Ezután Bejan kést ragadott és többször belészúrt a földön fekvő férfiba; a holttest feldarabolását már közösen hajtotta végre a két gyanúsított.
Sergiu Florea elmondása szerint másfél hónappal a gyilkosság előtt egy uzsorás megerőszakolta a lányt, aki a korábban átélt trauma hatása alatt cselekedett akkor is, amikor Schrottu erőszakoskodni kezdett vele.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!