Választás 2022

2022.03.24. 12:40

5 milliárd érkezett a falvak fejlesztésére megyénkbe

A nemzet jövője szempontjából stratégiai jelentőségű folyamat a vidék felemelése – ezt Gaal Gergely, a Miniszterelnökség miniszteri biztosa jelentett ki csütörtökön, amikor Üllésen járt. A Magyar Falu program eddigi eredményeiről tartott sajtótájékoztatón, amelyen elmondta, csaknem 5 milliárd forint érkezett eddig Csongrád-Csanád megye falvainak fejlesztésére.

A busz már mindennapi használatban van. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis Is

– 2019-ben indította el a kormány a Magyar Falu programot, azóta csaknem 5 milliárd forint érkezett fejlesztésre Csongrád-Csanád megyébe, ahol a 60 településből 49 érintett a programban, vagyis 5 ezer lélekszám alatti község 

– közölte március 24-én Üllésen Gaal Gergely, a Miniszterelnökség miniszteri biztosa. Megjegyezte, a megye 2-es számú választókörzetében, ahol 10 település jogosult pályázni, eddig 1,2 milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések, ezen belül pedig Üllés 111 millió forintot nyert el.

 

Gaal Gergely miniszteri biztos hangsúlyozta, elkötelezett településvezetőkre is szükség van a program sikeréhez. Fotó: Kuklis István

A miniszteri biztos hangsúlyozta, a kormány évről évre bővülő településfejlesztési programjának zászlóshajójává vált Magyar Falu program, hiszen jövőbe mutató szükségszerűségként tekintenek a falvak a fejlesztésére.

 

– A nemzet jövője szempontjából stratégiai jelentőségű folyamat a vidék felemelése. De ehhez szükség van olyan településvezetőkre, mint Nagy Attila Gyula, Üllés polgármestere, akinek vannak tervei és tudja, hogy azokat miként lehet végrehajtani, valamint olyan személyek is kellenek, akik képviselni tudják a vidék érdekeit az országos döntéshozatalban. A megye 2-es számú körzetében Mihálffy Béla lehet a biztosíték arra, hogy folytatódjon a falvak fejlődése 

– szögezte le.

 

Mihálffy Béla, a megye 2-es számú választókörzetének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, az elmúlt 3 hónapban végigjárta a Homokhátságot és azt tapasztalta, hogy a településvezetők kiemelten örülnek a Magyar Falu programnak, hiszen önerő hozzáadása nélkül kapnak fejlesztési támogatást. Megjegyezte, amennyiben bizalmat kap április 3-án, azon dolgozik majd, hogy minél több pénzt nyerjen el a Homokhátság ebben a programban.

 

Üllésen a forrásból utcát újítottak fel, valamint kommunális eszközöket, illetve falu- és tanyagondnoki buszt tudtak vásárolni. Nagy Attila Gyula polgármester szerint ha nincs Magyra Falu program, akkor ezeket nem tudták volna megvalósítani. Beszámolt arról is, hogy egy elhagyatott buszfordulót is meg tudtak vásárolni és fel tudtak újítani a Magyar Falu program forrásaiból. Hozzátette, az idei pályázati kiírásokra már benyújtották a kérelmeket, jelenleg elbíráslásra várnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!