Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Bemutatkoznak az országgyűlési-képviselő-jelöltek: 2. körzet

Szeged - Segítséget kívánunk nyújtani olvasóinknak abban, hogy az országgyűlési választások első fordulóján, április 11-én az urnákhoz járulva könnyebben hozhassák meg döntésüket: bemutatjuk a Csongrád megyei képviselőjelölteket – választókörzetek szerint.
A Délmagyarország és a Délvilág a pártatlan tájékoztatás jegyében – amelynek alapelveit a jelölő szervezetek vezetőivel egyeztettük, etikai kódexben rögzítettük – portréfotót kért, és azonos terjedelmet biztosít a voksokra pályázók számára, hogy közölhessék a választóknak szánt legfontosabb üzenetüket saját tapasztalataikról, elképzeléseikről, pártjuk programjáról. Most a 2. körzet (Szegeden a Tiszától a Vörösmarty utca páros oldala, a Kossuth Lajos sugárút páros oldala az Izabella hídig, valamint a homokháti kistérségből Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges, Röszke, Ruzsa, Zákányszék) összesen hét képviselőjelöltjének bemutatkozását tesszük közzé.

Bozsóné Dr. Margóczi Katalin (LMP)

– Miskolcon születtem 1955- ben, Szegeden végeztem el a biológus szakot. Férjem népzenész és fiatal nyugdíjas, két felnőtt fiam van. Dorozsmán lakunk egy kis családi házban. A Szegedi Tudományegyetemen dolgoztam szinte egész eddigi életemben. Jelenleg az ökológiai tanszék docense vagyok, elhivatottságot érzek a természeti értékek megőrzéséért. Korábban nem foglalkoztam politikával, de tagja vagyok több zöld civil szervezetnek is. Meggyőződésem, hogy a természeti értékek megőrzése csak a fenntartható természethasználat megvalósításával lehetséges. E cél eléréséhez élhető vidéket kell teremteni, támogatni kell az életvitelszerűen gazdálkodó családi vállalkozásokat. Zöld fordulatot kell végrehajtani egy egészen más politizálással, mint ami eddig volt! A vidékfejlesztés és a zöld beruházások nagy munkaigényűek, így sok munkahelyet lehet teremteni, ma még reménytelen helyzetben lévő emberek felzárkózását lehet elérni. Nem akarjuk az emberek feje fölött eldönteni a sorsukat, a véleményüket kikérve, a részvételükkel szeretnénk Magyarországon egy kellemesebb, nyugodtabb és biztonságosabb élet lehetőségét megteremteni.

Hódi Tamás (MDF)

– Szegeden születtem 1963-ban, azóta is Kiskundorozsmán élek. Két felnőtt gyermekem van. Iskolai végzettségeim: gépésztechnikus, informatikai műszaki menedzser (főiskolai diploma), és júniusban végzek az SZTE gazdaságtudományi karán közgazdászként, közgazdálkodás–közpolitika szakon. 2003 óta a Szegedi Sport és Fürdők Kft. által üzemeltetett szegedi jégpályát vezetem. Közéleti tevékenységeim: 1998–2001 között a dorozsmai kézilabdacsapat főszponzora voltam. A Faragó Téri Napok alapítójaként aláírást gyűjtöttünk – és petíciónkat a városi rendőrkapitány részére átadtunk – a közel 12 ezer lakosú Kiskundorozsma önálló rendőrőrsének visszaállításáért. 2002 óta a város civil életében aktívan, szervezőként veszek részt: például Sziksóstón, a civil fesztiválon. A civil szerveződés erősödésében rendületlenül hiszek. A közjóval való gazdálkodás pedig a következő diplomám szakterülete. Megválasztásom esetén a kistelepülések, településrészek képviseletét legalább olyan fontosnak tartom, mint a városi emberekét. Nagyon fontosnak tartom azt is, hogy az országgyűlési képviselő a saját képviselői körzetében lakjon, ne egy szervezet delegálja valahonnan a körzeten kívülről.

Knipf Róbert (Civil Mozgalom)

– Feleségemmel, négy gyermekemmel és 99 éves nagymamámmal Mórahalmon, családi házban lakunk. Több felsőfokú diplomával rendelkezem, de nem erre, hanem a szakértelmemre és a gazdálkodóknak nyújtott szakmai tanácsaimra vagyok büszke. Vállalkozóként dolgozom 1996 óta, egy növényvédőszer- és műtrágya-nagykereskedelmi cégnek. 2004 óta főszerkesztője és tulajdonosa vagyok a Homoki Gazda újságnak, 2008 szeptembere óta jelentetek meg politikai írásokat. Politikai hitvallásom a demokrácia megőrzése, fejlesztése. Politikusként az emberek szolgálatát tekintem a legfontosabbnak. Meg kell akadályozni a körbetartozás újratermelődését. A magyar vidék és mezőgazdaság felemelkedésünk másik kulcskérdése, ezért a mezőgazdaság és a szorosan hozzá kapcsolódó, de megszüntetett feldolgozóipar újjáélesztésén kívánok munkálkodni. Amennyiben az önök bizalmából bejutok a magyar országgyűlésbe, úgy a parlamentből származó – jelenlegi gyakorlat szerinti – több mint havi egymillió forint bruttó bevételemet felajánlom a 2-es választókerület boldogulását elősegítő alapítványoknak, szervezeteknek, magánszemélyeknek.

Kozma József (MSZP)

– Tősgyökeres szegedi vagyok. Egész életemmel szolgálom a mi szép és újra igazi nagyvárossá lett Szegedünket, amely az utóbbi nyolc év sikereivel immár a mi kezünk nyomát is viseli. Tanár vagyok, feleségemmel mindketten a szegedi egyetem oktatói vagyunk, lányunk közgazdászhallgató. Az egyetemi tudásközpont környezetében szerezhető sokrétű, korszerű tudás ad lökést a fejlődésnek, új munkahelyek megteremtésének. Szeged alpolgármestereként irányítottam az oktatási intézményrendszer korszerűsítését. Összefogtunk a Szegedi Tudományegyetemmel, és beindítottuk a Biopolisz programot. Az európai uniós pénzek elosztásáért felelős Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnökeként azt vallom, hogy a régióközpont Szeged és térsége csakis együtt lehet sikeres. A legújabb technológiák és a homokháti emberek szorgalma ad az asztalunkra minőségi és egészséges magyar élelmiszereket, biztosítanak hosszú távon is megélhetést a termelőknek. Kész vagyok megvédeni a nyugdíjasokat, hogy senki se fenyegethesse holnapjuk biztonságát. Demokrataként mindent megteszek azért, hogy eltűnjön a korrupció a Fidesz irányította megyeházáról.

Nógrádi Zoltán (Fidesz– KDNP)

– 41 éves agrárközgazdász vagyok. Feleségem gyógyszerész, fiaink 9 és 10 évesek. 16 éve szülővárosom, Mórahalom polgármestereként dolgozom, 8 éve a magyar Országgyűlés tagjaként az európai ügyekkel foglalkozom. 15 esztendeje vezetem a Homokháti Kistérség társulását. 1996 óta dolgozom a megyei és a regionális fejlesztési tanácsokban. Közreműködtem a Mórakert Szövetkezet megalakulásánál, kuratóriumi elnöke vagyok egy szociális magánalapítványnak és elnöke több civilszervezetnek. Támogatom azt, hogy magyar kézben tartsuk a magyar termelőföldet, s azt, hogy a magyar élelmiszeripar újjáépítésével hazai terméket juttassunk a magyar fogyasztók asztalára. Befektetésösztönzésben és munkahelyteremtésben polgármesteri munkám során gyakorlatot szereztem, ezt szeretném érvényesíteni Szegeden és a kistérségben. Támogatom a rendőrség megerősítését, a preventív célú szűrővizsgálatok elterjesztését. Óvni szeretném a tanyai közösségi ellátásokat, s a kistelepülések iskoláit. Fontosnak tartom a családtámogatást. Közös ügyeinknek hitet, nemzetünknek összetartozást, társadalmunknak erkölcsöt, közéletünknek demokráciát és törvényességet! Ez a célom.

Pápai István (MIÉP)

– Szegeden lakom, 1947. március 22-én születtem Békés megyében, Gádoroson. Mezőgazdasági Gépész Technikumot végeztem 1965-ben Mezőtúron. Gépjavító-állomásokon, termelőszövetkezetekben dolgoztam. 1985-ben hobbiból letettem a gépjármű-villamossági szerelői, 1999-ben pedig a nőiruha-készítői szakmunkásvizsgát. 1990-től egyéni (kényszer) vállalkozó voltam, 2001-től rokkantnyugdíjas lettem. 2008-tól nyugdíjas vagyok, és biogazdálkodással foglalkozom. Két fiam és két unokám van. 2003-ban lettem a legjobb, legtisztább, legradikálisabb nemzeti érzelmű párt, a MIÉP tagja. Miért indulok? Csurka Istvánt idézhetem a Magyar Fórumból: „Sorsdöntő küzdelem következik. A magyarság sorsa, megmaradása ezen a választáson dől el. A MIÉP azért indul, hogy ebben a harcban a tisztességes nemzeti erőket, a gyökeres változást akaró nemzeti frontot támogassa. Fontolja meg mindenki, hogy hová adja a szavazatát!" Sajnos a nemzetünk állapota a MIÉP-énél is rosszabb. A háború, amely a nemzetünk ellen zajlik, tény. Jelenczki István filmet készített róla. Én egy katona vagyok a nemzet oldalán. Programunk változatlan. Se nem jobb, se nem bal, keresztény és magyar.

Tóth Péter (Jobbik)

– Településfejlesztő geográfusként végeztem, jelenleg szociológiai tanulmányaimat folytatom. Szakterületem a szegénység, valamint a kultúra és identitás kapcsolata. Komoly tapasztalataim vannak felmérések készítésében, pályázatok írásában, piackutatásban. Római katolikus keresztény emberként harmadik generációs tanári családból származom. Innen kaptam azokat az alapokat és erőt, amelyek ehhez a küldetéshez kitartást adtak. 2007 óta a Jobbik szegedi szervezetének elnöke és az elsőként felavatott ötvenhat gárdista egyike vagyok. Tudásomnak megfelelően mindig a Jobbik megerősítésén dolgoztam. Nincs két egyforma jobbikos, és senki nem tartja a kezében a „bölcsek kövét", de mindegyikünknek a szívébe van zárva a közös történelmünk és a Kárpát-medencét átölelő Szent Korona eszménye. Hisszük, hogy hazánk egyszer újra a miénk lesz. Magyaroké. Azért vállaltam közéleti szerepet, hogy az Országgyűlésben a magyar érdekek képviselete váljon elsődleges szemponttá. Március 27-én született meg első gyermekem: Tóth Péter Álmos. Azt akarom, hogy olyan világban tudjon felnőni, ahol erkölcsös nevelést kaphat, biztonságos, becsületes életet élhet, és büszke lehet magyarságára!

Olvasóink írták

 • 11. Tapasztalt 2010. április 03. 03:45
  „kedves zoli, kérdik a mórakertesek, hol a lé??”
 • 10. Power 2010. április 02. 19:38
  „Sehogyan sem tudom megérteni az MSZP-és(SZDSZ-LMP) képviselőket...8 év kivéreztetés után még van képük kiállni az emberek elé?”
 • 9. teebee 2010. április 02. 18:58
  „Morvai egyetemi tanár, szak tekintély! Ki az a Seres Mária?”
 • 8. Lutetia 2010. április 02. 16:20
  „4. Bárkire rá lehet fogni, hogy csak a húsosfazék közelébe akar kerülni, aki jelölteti magát egy politikai választáson. Ezzel az erővel akár el se menj szavazni, hiszen csak egy nyerészkedőt fogsz hatalomra segíteni.”
 • 7. Lutetia 2010. április 02. 16:14
  „Csatlakozom az 1-es hozzászóláshoz: hajrá Civilek!
  Egyébként én azt gondolom, Morvai K. egyetlen vallalható tette az, hogy a Medgyesi kormány megbízásából részt vett a családon belüli erőszak ellen küzdelemben.
  Ezért az egyért tisztelem őt.”
 • 6. alak 2010. április 02. 13:25
  „Abban a gicshalmazban is laknak emberek az utszélen, én azhittem az egy raktár. Úristen aki ilyen helyen lakik mitcsinálna az az országházából. Istenmencs! Marad ott ahol vagy!”
 • 5. sunyisanyi 2010. április 02. 13:23
  „Seres Mária adott tanácsokat a Medgyesi kormánynak néhány milláért? Ja az Morvai Krisztina volt!”
 • 4. osszeomlas 2010. április 02. 12:49
  „1!
  A Jobbik is a saját pénzéből kampányol.
  Az a Civil Mozgalom ahol Seres Mária csak a fazék közelébe akar kerülni?...”
 • 3. Roxy08 2010. április 02. 10:57
  „Tisztelt Nógrádi Úr!

  A Mórakerttel kapcsolatban! Abban is tudna "közreműködni", hogy a gazdák megkapják végre tavalyi terményeik árát? Esetleg az idén is ez vár rájuk? Vagy......véglegesen csődbe a Mórakert?
  Talán....fizessenek azért, hogy beszállítanak?”
 • 2. antikos 2010. április 02. 10:25
  „A Jobbik meggyőzött!!! Hajrá Péter!!!”
 • 1. sunyisanyi 2010. április 02. 10:25
  „Olyan emberre szavazzunk, aki nem a politikából akar megélni!
  Arra, akinek nem a pártja mondja meg melyik gombot KELL megnyomni.
  Aki a saját pézéből kampányol, nem mi adónkból!
  Hajrá Civilek! Hajrá Knipf Róbert!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már csak egy hétig lehet igazolást kérni

Eddig csaknem 33 ezren jelezték, hogy nem a lakóhelyükön, hanem más magyarországi településen… Tovább olvasom