Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Bemutatkoznak az országgyűlési-képviselő-jelöltek: 7. körzet

Szeged - Most a 7. (vagyis Ambrózfalvát, Apátfalvát, Csanádalbertit, Ferencszállást, Földeákot, Királyhegyest, Kiszombort, Klárafalvát, Kövegyet, Magyarcsanádot, Makót, Maroslelét, Nagyért, Nagylakot, Óföldeákot, Pitvarost magába foglaló) körzet összesen hat képviselőjelöltjének vallomását tesszük közzé.
Buzás Péter (MSZP)

– Jogász vagyok, 58 éves, nős, három gyermek édesapja. 36 éve dolgozom Makón, a városházán. 16 éve vagyok polgármester, négy éve országgyűlési képviselő. Makóra és a térségbe 30 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett. Mindez bizonyítja, a polgármesteri és képviselői munka együtt sokszorosan segíti egy térség fejlődését. Makón és a kistérségben utakat, járdákat, iskolákat és óvodákat építettünk. Végre ideér az M43-as autópálya, hamarosan indul a térségi csatornaberuházás. Makón megkezdődött a fürdő fejlesztése. Új iparágat teremtünk: a turizmust. Ezáltal biztos megélhetést jelentő munkahelyeket kínálunk a térség fiataljainak. Ipari parkunkat vonzóvá teszi az autópálya, megérkeztek az új állásokat kínáló első befektetők. Településeinken a megkezdett lendületben kell épülniük az utaknak, járdáknak, óvodáknak, iskoláknak, templomoknak és közösségi épületeknek. Folytatjuk a megkezdett Biztonságos Makó programot. Eddigi munkám alapján, a térség további fejlődése érdekében kérem, támogasson engem. Ha engem választ, Makó és térsége jövőjére szavaz.

Fazekas Ferenc (Jobbik)

– Szüleim és nagyszüleim minden felmenő ágon földműveléssel keresték a mindennapi kenyerüket. A pécsi Jannus Pannonius egyetemen személyügyi szervező szakon 2002-ben végeztem, de megkaptam a humánszervező egyetemi diplomát is. Legújabb szakmai képesítésem (2009) épületgépész-technikus. Magyarországon gyökeres változásokra van szükség! A húsz évvel ezelőtti „kerekasztalnál" letárgyalt paktum kitalálói zsákutcába vitték az országot. Legnagyobb vesztese a „rendszerváltozásnak" a vidék volt. Makón és környékén célom az élelmiszer-feldolgozóipar újrateremtése, támogatása, visszaszerzett belső piacaink újra ellátására. A falusi és gyógyturizmus beindítása. Nem a kistelepülések elsorvasztását, hanem élhetővé tételét támogatjuk: az egészségügyet, oktatást, megélhetést biztosítva. 2011-től a magyar föld- és vízkészlet felvásárlásának megakadályozása érdekében új földtörvényt kell alkotni. A képviselőség számomra lehetőség, eszköz, hogy szolgáljam Makó és térségének közösségét. Munkámmal a nemzeti egység újrafogalmazását, megélését kívánom segíteni.

Kovács László (Civil Mozgalom)

– Makón születtem, itt végeztem tanulmányaimat, itt élek feleségemmel és kislányommal, és itt dolgozom egy multinacionális cégnél. Amikor honatyáink egy törvénymódosítással tették okafogyottá Seres Mária népszavazási kezdeményezését, éreztem: 605 ezer ember véleményét nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Ha önnek is fontos, hogy a politikai és közéletből eltűnjön a korrupció, hogy a törvények mindenkire egyformán vonatkozzanak, hogy elszámoltassuk a felelősöket, hogy a képviselők visszahívhatók és számon kérhetők legyenek, hogy civil kontroll legyen a parlamentben, hogy a magyar föld ne kerülhessen külföldi tulajdonba, hogy csökkentsük a munkanélküliséget, hogy ne nőjenek tovább a közterhek, hogy segítsük a magyar vállalkozásokat, hogy ne kelljen a fiatalok ezreinek külföldre vándorolni a megélhetésért, hogy a gyermekvállalás ne anyagi kérdés legyen, hogy a gyermekeinkre egy sikeres, élhető országot hagyjunk, ahol büszkék lehetnek arra, hogy magyarok, akkor kérem, támogassa szavazatával a Civil Mozgalmat és helyi képviselőjelöltjeit!

Mágori Józsefné (Fidesz–KDNP)

– 1952. május 1-jén születtem Makón. Édesapám, dr. Balogi Péter állatorvos volt, édesanyám, dr. Balogi Péterné pedagógus. Matematikatanári és tanítói diplomám van, német nyelven tárgyalási szinten beszélek. 16 éven át tanítottam, azóta a családi vállalkozásunkban dolgozom, zöldség-nagykereskedelemmel és fokhagymatermesztéssel foglalkozunk. 1973-ban kötöttünk házasságot férjemmel, Mágori Józseffel, 3 fiam és két unokám van. 2002 óta vagyok önkormányzati képviselő. Szomorú, hogy Makó és környéke mennyire lemaradt, óriási a munkanélküliség, amely a fiatalok tömeges elvándorlását okozza, sürgősen munkahelyteremtő beruházások kellenek. Fontos, hogy a nyugdíjasok biztonságban, jó körülmények között élhessenek. Sürgős a makói távfűtőrendszer átalakítása. Nagyon fontos a helyi kis- és középvállalkozók támogatása, a mezőgazdasági termelés feltételeinek javítása, a családi gazdaságok támogatása. A makói kórházban a kormány anyagi elvonásai miatt elképesztő a várakozási idő. Ezen változtatni kell! Minden településen legyen rendőr, posta, iskola.

Szabó Jenőné Szűcs Zsuzsanna (Munkáspárt)

– 1949-ben születtem Makón. Villanyszerelőként dolgoztam az Újszegedi Kendergyárban, a makói Zöldértnél, a Medicor makói gyárában, a téeszben biztonságtechnikusként és könyvelőként. 1977-ben házasodtam, férjem 1986-os váratlan halála után egyedül neveltem fel két gyermekünket. Már a 60-as évek alatt elköteleztem magam a dolgozók érdekeinek képviseletével, ezért lettem a Munkáspárt tagja és Makó környéki vezetője. Azért küzdök, hogy az emberek elhiggyék, csak akkor változtathatnak helyzetükön, ha nem hiszik megváltoztathatatlannak a sorsukat. A Munkáspárt az egyetlen politikai erő, amely ismeri a kapitalizmus igazi arcát, és meg tudja mutatni a nincsteleneknek, hogyan kell fellépni közösen a kizsákmányolók ellen, hogyan kell leleplezni az „oszd meg és uralkodj" politikát. A parlamentben hatékonyabbak tudnánk lenni, de nem engednek a média közelbe. Elhallgatják, hogy ott vagyunk a szakszervezeti tüntetéseken, a kilakoltatásoknál, a gyárak előtt, a kórházvédő akciókban. Leplezzük le együtt a hamis szónokokat!

Szabó Sámuel (MDF)

– 31 éves, tősgyökeres makói, református vallású ember vagyok. Feleségem, Ágnes szintén makói, fiunk, Samu 8 hónapos. Közgazdász pályafutásom tanácsadóként kezdtem a Pénzügyminisztériumban, majd a vásárhelyi polgármesteri hivatalban ismertem meg a sikeres önkormányzat működtetésének napi feladatait. 2006 óta Csongrád megyei kis- és középvállalkozások, önkormányzatok, civilszervezetek hitelezésével foglalkozom az ország 2. legnagyobb bankjának kapcsolattartójaként. Képviselőként a Makón és térségében élőket akarom képviselni a parlamentben, és nem a pártom a kistérségben. Nem hiszek az üres pártpolitizálásban, de a független politikusok magányos küzdelmében sem. Ezért vagyok az MDF, a munka és méltóság pártjának képviselőjelöltje. Széles összefogásra van ahhoz szükség, hogy vidékünk megtartó ereje újra a munka és a család legyen. Hiszem, hogy a tisztesség, az együttműködni tudás, a változás és a változtatás képessége, a munka becsülete hozhatja el a felemelkedést, állíthatja vissza nemzetünk önbizalmát, jövőbe vetett hitét. Első a gazdaság!

Olvasóink írták

 • 18. Tapasztalt 2010. április 07. 10:00
  „pardon, köpönyegforgató...”
 • 17. Tapasztalt 2010. április 07. 09:57
  „hát Mágoriné tényleg nagy köpömyegfordató.....anno az mszp megyei elnökségénél kapart a jelöltségért, de onnan elhajtották. Orbánnak igy is ö kellett, a makóiakat jól átverték, oszt jónapot.”
 • 16. banew 2010. április 06. 20:58
  „Fazekas egy nagy nulla, pártjával együtt... Kovács Lászlót sajnálom, mert bár a Civil Mozgalom színeiben indul, nagyon szélre húz a szíve... Mágorinéról nem érdemes beszélni, Szabó Jenőné és Szabó Sámuel tudnának élhető Makót teremteni...”
 • 15. rozator 2010. április 06. 20:22
  „Bírom ezt a likudos dumát! Legalább az tudná mit jelent, aki irogatja!”
 • 14. rightwing 2010. április 06. 17:14
  „A Jobbik egykori alapítója, Nagy Ervin írta az alábbi verset:

  Nem szavazok rátok
  jobbikos zsiványok
  mert saras a csizmátok.
  Már nyakig benne álltok
  s mégis hordjátok
  büszkén mutatjátok
  piros, fehér, zöld színű
  összepiszkolt csizmátok.

  Karrieristák, szerencselovagok
  vörös köpenyes álnokok
  botrányhősök, hitetlen
  gazemberek
  elveket váltó eretnekek!
  Mit kerestek ti ott?
  Pénzt, sikert, hatalmat?
  Ti kozmopolita farizeusok!
  Utoljára kérdem:
  Mit kerestek ti ott?

  És ti Jobbikok? Valódi Jobbak ott!
  Miért engedtétek,
  sose volt igaz, mégis elvesztettétek
  ártatlanságotok, tisztaságotok.
  Látjátok!
  Ezért nem szavazok rátok!
  Piszkos a csizmátok
  s nem érdekel a gyalázkodástok
  akkor sem szavazok rátok!”
 • 13. rightwing 2010. április 06. 16:59
  „gardiola: Fazekas Ferenc, Bálint úr veje a Fidesz vezetésű Hódmezővásárhelyi Önkormányzatnál tisztviselő. Valójában narancsbűnöző likudos, soha nem hagyta el a Fideszt, csak ide küldték, hogy megvezesse a makói Jobbikosokat. A makói Jobbikosok a Fideszre szavaznak, ha Fazekasra szavaznak.”
 • 12. rightwing 2010. április 06. 16:44
  „Azt hallani, hogy a hódmezővásárhelyi Fazekas Ferenc, a Jobbik makói képviselőjelöltjének apósa az a Bálint úr, aki 1 milliárd Forinttal lopta meg a makói gazdákat! Bálint irányítása alatt döntöttek nyomorba többszáz makói gazdát, mert a makói malom akkori vezetése, élén Fazekas apósával nem fizette ki a terményt.
  Fazekas beházasodott a a makóiak megkárósítójához, azután őket akarja képviselni a parlamentben?
  Aki kutyával hál, bolhával kél!”
 • 11. Mc_Mi 2010. április 06. 16:33
  „Buzás:"Makóra és a térségbe 30 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett." És mi lett volna, ha ebből a makóiak is kaptak volna megrendelést? 10-15 milliárd itt maradt volna a városban. Ebből meg lehetett volna állítani a város lakosságának elköltözését. Ebből mindenki részesedett volna a kifizetett bérek elköltésén keresztül. Ez volt az a bűn, amit nem szabad hagyni neki tovább folytatni. Pénz volt, csak azt elvitték az idegenek.

  Buzás: "Mindez bizonyítja, a polgármesteri és képviselői munka együtt sokszorosan segíti egy térség fejlődését." Ezek azok a hazugságok, amik nyilvánvalóak. Ehhez egy vastagképű politikusnak kell lenni, hogy ilyet kijelenthessen. A két funkció csak a meggazdagodásában segített, a városnak nem. Nem lehet egy fenékkel két lovat megülni! A két funkció együttes birtoklása hátráltatta a város ügyeinek intézését, csak ezt ő nem akarja bevallani. Az elmúlt 4 évre igazán nem lehet azt mondani, hogy átlagon felüli teljesítmény. Ha összeszámoljuk a történéseket inkább gyenge minősítés jön ki belőle. Makó az ország legfejletlenebb kisvárosa. A KSH minősítés egyetlen elemében sem történt fejlődés, így ezt a dicső helyet továbbra is "megőriztük".

  Buzás: "Makón és a kistérségben utakat, járdákat, iskolákat és óvodákat építettünk." Ennyi, de nem több.

  Buzás: "Településeinken a megkezdett lendületben kell épülniük az utaknak, járdáknak,...." No ezen a lendületen nem ártana gyorsítani, mert akkor igen le fogunk maradni. A futók között lemarad a sétáló!!

  A 43-as meg fog épülni. Megígérhetjük az összes párt nevében, hogy nem fogjuk elbontani. A megépítéshez semmi köze nem volt a Buzásnak, ez akkor is megépült volna, ha ő tiltakozik ellene.
  Az elkezdett csatornát már az előző választások előtt is elkezdetnek mondta, csak azóta eltelt 4 év és nem épült belőle 1 méter sem. A kifizetett, befejezett munkával kellene dicsekedni. Ez ámítás a javából. Ha nem ő lesz, akkor is meg fog épülni a csatorna, megígérjük. Ehhez nem kell a Buzás.

  A fürdő már megállíthatatlannak tűnik. Kimondottan sikertelenségre ítélt ez a projekt, ha a Buzás akarata szerint valósul meg. Akkor biztosan veszteséges lesz. Ha más veszi át és változtat a koncepción, akkor van esély elkerülni a városcsődöt.”
 • 10. Mc_Mi 2010. április 06. 16:06
  „9. Lokálpatrióta
  Pontatlan vagy, ezért a felvetésed sem figyelemreméltó.
  1, Buzás és nem Búzás
  2, A képviselői fizetését csal 4 évig kapta. Igaz, hogy még 6 hónapig kapni fogja. 16 évig a polgármesteri fizetésével számolj.
  3, Kimaradt a megyei képviselőséggel és bizottsági tagsággal járó jövedelme és a költségtérítése, amit polgármesterként vett fel. Ezt a hibát a szórólapgyártók is elkövették.
  4, Kimaradt a kisebb javadalmazás, amit az egyéb tisztségei miatt kapott.
  Mindez együtt sem lett volna elég a látható vagyongyarapodására. Valahol még egy kis korrupció meglapult?
  Tegyük hozzá a cégei pályázaton nyert támogatásait. Így kerek az egész.
  Gazdagodó város , gazdagodó polgármestere nem váltott volna ki akkora ellenszenvet, mint egy elszegényedő város, elsorvasztott lakosságszám mellett történő látványos gazdagodás.”
 • 9. Lokálpatrióta 2010. április 06. 14:24
  „Búzás Úr vagyonáról csak annyit, hogy dupla milliós bérből nem nehéz megduplázni az ingatlanjai számát! :-) Ő az egyik olyan ember a parlamentben aki a legtöbb költségtérítést kapta (mert ő lakik a legmesszebb) + polgármesterként sem a minimálbér koppant a számláján... ha "csak" nettó 1,5M-t kap havonta, amiből 500.000-t elver, akkor is 10 hónap alatt a megtakarítása 10M. 4 év hány hónap? 16 év hány hónap? Legalább az egyik jövedelmét felajánlhatta volna jótékony, neadjisten Makót támogató célokra (gyermekétkeztetés, nagycsaládosok, szegények, stb.) És itt csak a tiszta, leadózott javakról esett szó...”
 • 8. flexsnake 2010. április 06. 14:06
  „,,Fazekas Ferenc (Jobbik)

  - Szüleim és nagyszüleim minden felmenő ágon földműveléssel keresték a mindennapi kenyerüket."

  :D Igen, és kb te is az vagy amit erre mondani szokás :D
  Ma jobbik, holnap mi? Aki többet fizet? :D LOL ez az ürge :D”
 • 7. barkzso 2010. április 06. 13:47
  „Buzás > elszámoltatás és utána ha indokolt börtön - és nem a parlament!
  Húzzanak már a ..csába az elvtársak!”
 • 6. gardiola 2010. április 06. 13:28
  „Búzás Pétert el kell számoltatni mert nem igen hihető hogy 30 ingatlan megvásárlása becsületes úton történt volna, és nagyon sok megszűnt munkahely is számon kérhető! 16év alatt nagyon megszedte magát vagyonba és súlyba is!
  Mágoriné 4évvel ezelőtt a fidesz ellen szavazott most meg mekkora fideszes lett hát ez is nevetséges egy hiteltelen ember aki forgatja a köpönyegét! Azt hiszem a makóiaknak nem kell elmondanom hogy bevásárolta magát a fideszbe,és amit a lakossági fórumokon csinált hát az is megért egy misét!
  Csanádpalotán mikor volt a lakossági fórum csak egy kérdés volt felé egy helyi idős bácsi kérdezte tőle hogy mikor lesz kifizetve a fokhagymája amit Mágoriné és családja vásárolt fel a bácsitól!
  Ő se különb mint Búzás csak más színbe játszik!
  GYŐZZÖN A JOBBIK!!!”
 • 5. rozator 2010. április 06. 12:39
  „Hát a legjobban a Mágorinén röhögtem!”
 • 4. dodó 2010. április 06. 12:18
  „Kérdések a DM-hez (és Bodóimihez, ill. a Fideszhez)!

  Hová tűnt Botka, és hogy került Bodóimi ..... vigyora minden megnyitott oldalra?

  1.) Mennyit fizet ezért Bodóimi?
  2.) Ha nem ő fizet, ki fizet helyette?
  3.) Piaci árat kér-e a DM?
  4.) Ha nem, miért nem?”
 • 3. buzástakarodj 2010. április 06. 11:59
  „Buzás szerint 30 milliárd érkezett a térségbe az elmúlt években.
  Kedves leendő Fidesz kormány!
  Pontosan 30 milliárd forintról kell elszámoltatni Buzást és sleppjét. Ennyi pénznek kell megkeresni a landolási helyét, ugyanis ide nem érkezett meg ez nyilvánvaló.”
 • 2. dodó 2010. április 06. 11:53
  „Buzás Péter (MSZP) : Ha engem választ, Makó és térsége jövőjére szavaz... - meg az én további gyarapodásomra!

  "Buzás Péter (MSZP) vagyoni helyzete jócskán megváltozott 2006 óta. A makói polgármester három és fél éve 16 makói, kiszombori és algyői ingatlannak volt teljes egészében vagy felerészben tulajdonosa. Ezekkel együtt ma 30 ingatlan az övé, amelyek között találni 13,5 hektáros szántót, 3,7 hektáros erdőt, valamint 1000-1400 négyzetméteres kertet. Buzás Péternek a megtakarításai mellett a tartozása is növekedett."

  Mindehhez még tegyük hozzá: az ún. válság alatt duplázta meg ingatlanai számmát, ami nem kis ´üzleti´ érzékre vall, tekintve, hogy mielőtt képviselő és polgármester lett, mindössze egy kétszobás panel felett rendelkezett, ma pedig milliárdos!”
 • 1. deszkás 2010. április 06. 11:38
  „PIFF PAFF PUFF RUGÓLÁB NYUSZISERRIF.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödött a Fidesz, gyengült a Jobbik

A Szonda kutatása szerint a nemzeti radikális párt hónapok óta felfelé tartó népszerűségi mutatói megálltak, visszájára fordultak. Tovább olvasom