Nyílt napot rendeztek a mórahalmi szakképző iskolában

2019.11.08. 17:48

Pizza és muffin volt a sláger

Közel kétszáz általános iskolást láttak vendégül nyílt napon pénteken Mórahalmon a Szegedi Szakképzési Centrum Tóth János Szakképző Iskolájában. Nemcsak a mórahalmi járásból, de a Vajdaságból is érkeztek diákok.

Arany T. János

Nyílt nap a mórahalmi szakközépben. Fotó: Kuklis István

Pénteken pályaorientációs piactér néven rendeztek nyílt napot Mórahalmon a Szegedi Szakképzési Centrum Tóth János Szakképző Iskolájában. Az általános iskolás fiatalokat többek között önismereti és pályaismereti játékok, pizzasütés, muffindekorációs verseny és informatikai nyomozójáték várta.

Folyamatosan fejlődnek

Mint megírtuk, 2018 szeptemberében csengettek be a Szegedi Szakképzési Centrum Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskolájába, ahol akkor még elveszett a 37 tanuló. Ma több mint 200 diákjuk van, a kollégiumot is kinőtték.

 

20 kiló tészta

A pénteki nyílt napon a legnagyobb érdeklődés a pizza és a muffin iránt mutatkozott. A konyhában a kelebiai Fodor Nóra elmondta, reggel nyolc óta minden szakács tanuló a 20 kiló tésztából készült pizzán dolgozott, amit szorgosan vettek magukhoz az általános iskolások. A vajdasági Tornyos Tömörkény István Általános Iskolájából érkezett Híres Bianka azt mondta, lehetséges, hogy itt folytatja majd tanulmányait.

Nem csak ettek, tanultak is

Angyalné Kovács Anikó, az intézmény vezetője, elmondta közel 200 általános iskolást fogadtak a nyílt napon Mórahalom járásból és a Vajdaságból. A pizza és muffin mellett interaktív, logikai, készségfejlesztő feladatokat is kipróbálhattak a gyerekek.

Ajánlja magukat

– Modern, jól felszerelt, fogjuk rá, hogy igazából nem szigorúak a tanárok. Más suliban vannak idősebbek, akik beszólogatnak a kisebbeknek, itt nincs ilyen, a társaság is nagyon jó – mondta a cukrásznak tanuló, tizedikes ásotthalmi Nagy Ilona, akitől azt kértük, csináljon kedvet iskolájához.

A város fejlődésének pillére

Az iskola átadásakor, tavaly december közepén Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere az iskola megnyitását történelmi mértékűnek, a város fejlődése pillérének nevezte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!