Pezsgőt locsoltak az új aszfaltra

2019.11.07. 17:30

Szilárd az út a Kossuth utcában: a Makó-Rákoson élők évtizedes vágya teljesült

Végre járható a Kossuth utca Makó-Rákoson: felújították az aszfaltot 250 méter hosszan, 5 méter szélesen. Az itt lakók ezt már évtizedek óta várták, így végre van összeköttetés a Makóról Rákosra vezető út és a külterületekre vivő Rác-út között.

Szabó Imre

Makó-Rákosi útavatás. Fotó: Szabó Imre

– Nem hittem, hogy egyszer ez összejön. Már évtizedek óta vártuk – mondta a Makó-Rákoson lakó, 86 esztendős Batik Gyuri bácsi. Ő volt az, aki Farkas Éva Erzsébet egyik polgármesteri fogadóóráján előállt azzal a kéréssel, hogy állítsák helyre a Kossuth utca szilárd burkolatát, most pedig az, aki a polgármestert egy nagy csokor virággal lepte meg, az aszfaltot pedig úgy avatta fel, hogy pezsgőt locsolt rá – persze, néhány kortyot azért meghagyott magának az apró üvegben.

A Kossuth utca szilárd burkolatának nagyon örülnek a rákosiak. Az új aszfalt pezsgőt, a polgármester virágcsokrot kapott. Fotó: Szabó Imre

A Kossuth utca csakugyan fontos a rákosiaknak, hiszen ez köti össze a Makóról Rákosra vezető utat a Rác-úttal, ami a földekhez vezet – ez utóbbit, mint beszámoltunk róla, már korábban ugyancsak ellátták szilárd burkolattal. Az sem mellékes, hogy a Kossuth utcában jó néhány ház van. Az utca elején ugyan még van egy rövid, nagyjából száz méteres szakasz, ami a főúthoz csatlakozik, és ott még hiányzik az új aszfalt, mert külön meg kellett erősíteni az útalapot is, de hamarosan itt is pótolni fogják.

Az út hossza 250, szélessége 5 méter, és 5 centi aszfalt került rá. Fotó: Szabó Imre

A beruházásról a csütörtöki átadáson Farkas Éva Erzsébet azt mondta, abból a 35 milliós keretből csinálták meg más utcákkal együtt, amit a képviselő-testület idén a belterületi utak helyreállítására tett félre. Az út hossza 250 méter, szélessége 5 méter. Nagy Nándor, a Városgazdálkodás vezetője azt is elmondta, hogy 5 centis aszfaltréteg került a megerősített régi útra, és 9 millióba került a munka. A még hiányzó szakaszt abból a keretből fogják megcsinálni, ami a kátyúzásokra van elkülönítve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!