Gyermeknapi meglepetés

2021.06.04. 19:31

A Börcsök testvérek egyik álmát váltotta valóra szerkesztőségünk – Galéria

A Börcsök testvérek imádják a kukásautókat, édesanyjuk ezért azt kérte szerkesztőségünktől gyereknapra, intézzük el, hogy beülhessenek egybe. Csütörtökön valóra váltottuk álmukat, a kukásautós városnézés mellett pedig a telepen még más érdekes járműveket is megnézhettek.

Timár Kriszta

Döme Miklós diszpécser mutatta meg a fiúknak az emelőkar működését.

Fotó: Karnok Csaba

Különleges módon ünnepelte meg szerkesztőségünk az idei gyermeknapot: munkatársaink átváltoztak aranyhallá. Felhívást tettünk ugyanis közzé, miszerint várjuk gyerekek kívánságait. Élményeket, emlékezetes pillanatokat szerettünk volna szerezni Csongrád-Csanád megyei fiataloknak, így a legkreatívabb vágyakat teljesítettük.

Börcsökné Pipicz Nóra azzal keresett fel bennünket, hogy gyermekei minden vágya, hogy kukásautóban ülhessenek.

– Amíg itthon voltunk a veszélyhelyzet miatt, ahogy meghallották a jármű hangját, rohantak az ablakhoz, és integettek neki. Mivel egyirányú, szűk utcában lakunk, sajnos nálunk nem megoldható, hogy ilyenkor kimenjünk a gyerekekkel az utcára és megállítsuk pár pillanatra, hogy közelebbről megnézzék

– mesélte.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. természetesen azonnal partner volt a gyerekek álmának megvalósításában. A családdal tegnap ellátogattunk a telephelyükre, ahol Döme Miklós diszpécser volt a házigazdánk. Az 5 éves Martin, a 3 éves Máté és nővérük, a 6 éves Izabella kedvéért egy szinte teljesen új kukásautót vettek ki a munkából, hogy a gyerekek kipróbálhassák.

A gyerekek kijelentették: biztos, hogy kukások lesznek. Izabella megjegyezte: azért ő orvos és jogász is.

Megtudtuk: ez egy öntömörítő jármű, mely 30 köbméter szemetet képes tárolni. Hamar kiderült azonban, hogy a két ovis fiút kevéssé érdeklik a műszaki paraméterek, Máté például inkább már a háta mögé mutogatott, ahol egy sárga jármű mozgott, az ugyanis nagyon hasonlított legójárművére, mellyel otthon szokott játszani. Így gyorsan elengedtük az arra vonatkozó kvízkérdéseket is, hogy melyik színű kukába milyen szemetet kell dobni, és rátértünk a lényegre: a kukásautó kipróbálására.

A gyerekek először felálltak a hátuljára, majd némi segítséggel azt is kipróbálhatták, hogyan kell a kukákat az emelőkarral mozgatni. Ezután pedig jöhetett az igazi kaland: mindannyian beültek a járműbe, és egy nagy kört tettek vele utasként a városban. Martin már a vasúti átjárón áthaladva megjegyezte: itt járnak a vonatok, a kukásautó mellett azok a kedvencei. Ám amikor meglátott egy mentőautót, azt is a kedvencének nevezte.

– Meg a csuklós busz is

– tette hozzá.

A magas járműből egyébként kiválóan belátták az egész utat, így rendőrautót is megfigyelhettek, valamint többfajta villamost is. Gyakorlatilag mindegyiknek hihetetlenül örültek, és elárulták: ha nagyok lesznek, mindegyiket ki fogják próbálni.

Máté egy ideig a közlekedőknek integetett, amikor viszont az út vége felé felfedezte az elektromos ablakemelőt a kukásautóban, gyakorlatilag csak azzal játszott. Ebből már csak a telephelyre visszaérkezés után sikerült kizökkenteni, amikor újabb érdekes járműveket néztünk meg, például a söprőautót és a kosaras emelőt.

A kaland végén a gyerekek kijelentették: biztos, hogy kukások lesznek. Izabella viszont megjegyezte: azért ő orvos és jogász is, biztos, ami biztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!