Vezető hírek

2021.12.19. 18:48

A betlehemi csoda részeseivé váltak - Galéria

Újszegeden keresett szállást Szűz Mária és Szent József vasárnap a Fokoláre Mozgalom misztériumjátéka során. A keresztény szervezet immár hatodik alkalommal szervezett élő Betlehemet, hogy így erősítsék a szegediekben a közelgő ünnep valódi üzenetét, amely korántsem az ajándékokban, az ínycsiklandó lakomákban vagy egyéb földi javakban keresendő. „Kiáltsuk, hogy megszületett!” mottóval arra igyekeznek évről évre felhívni a figyelmet, hogy a karácsony lényege Jézus világrajövetelének, a testet öltött Isten, a Megváltó megszületésének öröme és csodája.

Munkatársunktól

Mária és József Újszegeden keresett szállást a hétvégén. Fotó: Karnok Csaba

 

A betlehemi menet a Bertalan híd lábától indult vasárnap délután a Fokoláre Közösségi Házhoz. Máriát és Józsefet Tariné Bezdán Hajnalka és férje, Tari Csaba alakította, akik lapunknak elmondták, örömmel és lelkesen készültek a szerepre. A kis Jézust 18 hónapos kisgyermekük „játszotta”. 

Az út során az evangéliumi történet megelevenedett, az útmenti állomásokon az angyalok, a pásztorok és a három király is megjelent. A séta ideje alatt a szervezők lelki útravalóval, karácsonyi gondolatokkal és idézetekkel kedveskedtek a megjelenteknek. Miután a szent házaspár sem a szegény, sem a tehetős családnál nem kapott szállást, a közösségi ház udvarán kialakított istállóban pihent meg, ahol a résztvevő gyerekek és felnőttek énekekkel ünnepelték meg a Megváltó születését. 

A misztériumjáték különlegessége minden évben, hogy élő állatok is színesítik a programot, amelyeket a gyerekek megsimogathatnak. Ez alkalommal is tyúkok, pónik és bárányok vették körbe a betlehemi jászolt. 

A rendezvény végén a szervezők forralt borral, meleg teával és zsíros kenyérrel vendégelték meg a megjelenteket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!