Holnap este megnyitja kapuit az új aréna

2021.12.08. 18:30

A rekordbajnok érkezik az avatóra

Szinte már csak néhány óra van hátra a történelmi pillanatig, holnap este megnyitja kapuit a szurkolók előtt is a Felső Tisza-parton megépült Pick Aréna. 20.45-től pedig jön a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-csoportkör 10. fordulójában „a hét meccse”, a Pick Szeged–THW Kiel.

B.D.

Fotó: Török János

Patinásabb ellenfelet keresve sem találhatott volna a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetése az újonnan megépült Pick Aréna avatómérkőzésére a THW Kielnél. Egy vérbeli rangadóval íródik tovább a sporttörténelem.Németország rekordbajnoka érkezik Szegedre, ugyanis az 1920-ban alapított Kiel huszonkétszer volt eddig aranyérmes hazája pontvadászatában. A Bajnokok Ligáját is megnyerte négyszer, legutóbb 2020 decemberében. A klub sportigazgatója a magyarul kiválóan beszélő korábbi osztrák válogatott balátlövő, Szilágyi Viktor.

 

Tizenkettedik alkalommal találkozik egymással a Pick Szeged és a THW Kiel. Eddig hétszer nyert a német együttes, háromszor a magyar, míg október huszadikán hétgólos hátrányról egyenlített (32–32) a Szeged Kielben.

 

– Nagyon nehéz csak a játékra és a felkészülésre koncentrálni, hiszen ez lesz az első meccsünk az új arénánkban. Telt ház előtt a szurkolóinkkal pokoli hangulatra számítok, ami sokat segíthet majd nekünk – nyilatkozta az európai szövetség oldalán Bogdan Radivojevics, a magyar bajnok jobbszélsője.

Holnap megnyílik az aréna a szurkolók előtt is. 

Forrás: Kuklis István

A csoportkör leggólerősebb együttese látogat a harmadik legkevesebb gólt kapott gárdához. A két csapat németországi találkozóján mindkét oldalon fontos hiányzók voltak. A Kiel legnagyobb világklasszisát, Sander Sagosent, valamint német válogatott jobbátlövőjét, Steffen Weinholdot nélkülözte betegség miatt, míg Juan Carlos Pastor játékmesterére, Bombacra és védelmének alappillérére, Gaberra sem számíthatott Stepancic mellett. Holnap viszont úgy néz ki, Pastor és Filip Jícha is a legerősebb összeállításában küldheti pályára az övéit.

 

– Az új aréna avatómérkőzése fontos pillanat a Pick Szeged életében, de mindent megteszünk, hogy sikeresek legyünk a két világklasszis csapat összecsapásán. Ehhez nagyon fontos, hogy végig nyugodtak maradjunk a hatvan perc során – fogalmazta meg elvárását Domagoj Duvnjak, a Kiel horvát válogatott irányító-átlövője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!