Ásotthalom

2021.12.17. 18:25

Angyalok váltják valóra az álmokat

Csaknem negyven ásotthalmi gyerek karácsonyi kívánságát teljesítik idén az angyalok, azaz olyan jó szándékú emberek, akik olyanokat ajándékoznak meg, akiknek nem telne rá.

A. T. J.

Fotó: Török János

Korábban megírtuk, az ásotthalmi önkormányzat, a családsegítő és gyermekjóléti, a tanyagondnoki szolgálat és a művelődési ház idén is közösen gyűjti az ásotthalmi hátrányos helyzetű gyermekek karácsonyi kívánságait. Ezek közül választhat bárki egyet, és teljesítheti. Idén harmadik éve, hogy karácsonyi angyalokat keresnek. 

 

 

– Az ötlet onnan jött, hogy láttam a településen, hogy vannak segítőkész, jólelkű em­­berek. Ha az ajándékozás és az adományozás konkrétabb és személyesebb, akkor talán szívesebben adnak az emberek, mint amikor általánosságban gyűjtünk mondjuk tartós élelmiszert, vagy bármit főleg a karácsonyi ünnepek al­kalmával. Azt is észrevettem ugyanakkor, hogy vannak olyan családok, amelyeknél nem úgy kerül a karácsonyfa alá, mint ahogy azt a gyerekek szeretnék. A két dolog ötvöződött úgy, hogy összegyűjtjük ezeknek a gyerekeknek a konkrét kívánságait, majd anonim módon szétosztjuk azokat a karácsonyi angyalok között, akik akár választhatnak is kí­­vánságot – magyarázta az ötletgazda, Papp Renáta alpolgármester. 

 

 

Nemcsak helyből, hanem például Szegedről is érkeznek ajándékok. Minden évben egyre többen jelentkeznek, és a szervezők örömmel tapasztalják, hogy sokszor túllépik az ötezer forintban meghatározott értékhatárt.

 

 – Örömmel látom, hogy gyakran jóval nagyobb értékben hoznak ajándékot, ami idén is így történik. Az első évben tíz kívánságot céloztam meg, mert nem tudtam felmér­­ni a lelkesedést, tavaly már harminc gyerekes családhoz jutott el ajándék, most pedig közel negyven, pontosan harminchét család karácsonyát tesszük szebbé közösen – tette hozzá. 

 

Már szépen gyűlnek az ajándékok az ásotthalmi gyerekeknek.  Fotó: Török János

Papp Renáta azt is elmesélte, a kisebb gyerekeknek szenteste adják oda az ajándékokat a szüleik, ezért az ő örömüket ritkábban látják, de a nagyobbaknál, egy kamasz esetében jó látni, hogy teljesül a szívük vágya. 

 

– Volt, aki albán–magyar szótárt kért, feladta a leckét az adományozó angyalkának, de láttunk már csúszdát becsomagolva is – mondta. Az albán–magyar szótárhoz hasonló nehezebb kérések idén nem voltak, de annak, aki nem jártas a gyermekruhaosztályon, annak egy 128-as méretű kabát megvásárlása is jelenthet nehézséget. 

 

– Szívesen nyújtunk telefonos segítséget, mert akinek nincs ilyen korú gyermeke, nincs ebben tapasztalata, az elbizonytalanodhat – magyarázta Papp Renáta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!