Mobil jégpálya épült a buszpályaudvar mellett

2021.12.08. 18:10

Bárhol felállítható Kistelek új műjégpályája

A buszpályaudvar váróterme mellett létesült, a Hétkerék Egyesület által pályázott és építtetett 12x25 méteres műjégpályát szombaton, 17.30-kor adják át Kisteleken.

I.P.

Fotó: Kuklis István

Az eseményen korlátozott mennyiségben korcsolyát is biztosítanak a közönségnek. Sándor Attila, az egyesület elnöke, elmondta: Nagy Sándor polgármester mindenben támogatta őket, a pályázaton nyert 20 millió forinthoz 3 milliós önerőt biztosított a város. Úgy tudjuk, Kisteleken az lesz a cél, hogy ne csak úszni, korcsolyázni is tanuljon meg minden gyerek.

 

Forrás: Kuklis István

– Négy évszakos műjégpályánkat speciális műanyagelemekből, lapokból állították össze és speciális folyadékkal kell kezelni, hogy a jég csúszóssága megmaradjon. A létesítményhez féltetős melegedő is tartozik – közölte Sándor Attila. Azzal folytatta: azért négy évszakos, mert különleges felépítése miatt egész évben használható, tehát akár nyáron is, viszont nem nyújt igazi, ahogy az elnök fogalmazott, jégélményt, de örömkorizásra és oktatásra kiválóan alkalmas. Ősztől tavaszig szeretnék használni, és mivel mobil kialakítású, bárhol – sportcsarnokban, szomszédos településeken – felállítható. A fennmaradó időszakban a Hétkerék Egyesület valódi profilját jelentő görkorcsolyapályát alakítanak majd ki a betonozott területen.

 

Jó az együttműködés az önkormányzat és a településen működő civil szervezetek között, ennek eredményeként valósulhatott meg a műjégpálya is, amely remek találkozási pont, közösségi tér lesz. Biztos, hogy kipróbálom, mert tudok és szeretek korcsolyázni, korábban amatőrként jégkorongoztam is – árulta el Nagy Sándor polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!