Szegedi hírek

2021.12.28. 17:04

Bartók Csaba: Gazdaságfejlesztés, ipar és munkahelyek kellenek

Fejleszteni kell a gazdaságot, és minőségi munkahelyeket kell teremteni a jövőben Szegeden és a környéken Bartók Csaba szerint. A városi Fidesz elnöke arról is beszélt, hogy a kormánypártok nem engednek a rezsicsökkentésből, továbbra is megvédik Magyarország határait, és a szülőkre bízzák a gyerekek nevelését, az LMBTQI szervezeteket nem szeretnék az iskolákban látni. A volt élsportolót indítja a Fidesz a jövő évi országgyűlési választásokon Csongrád-Csanád megye 1. számú választókerületében.

Suki Zoltán

Bartók Csaba: A kormány nem zsarolható! Fotó: Török János

Fotó: Török János

– Mit szólt, amikor felkérték, hogy legyen a Fidesz jelöltje a 2022-es országgyűlési képviselő-­választáson Csongrád-Csanád megye 1. számú választókerületében? (Idetartozik Deszk, Ferencszállás, Klárafalva, Kübekháza, Szeged egy része, Tiszasziget és Újszentiván.)

– Természetesen nagy megtiszteltetésnek érzem, és köszönöm a bizalmat! Nyilván sok munka vár ránk a választások után is. Fejleszteni kell Szegedet és a térséget, és elkötelezetten fogom képviselni a tiszántúli és a szegedi emberek érdekeit. 

 

– Mivel kezdené ezt?

– Nem szabad elfelejteni, hogy Szeged mostanáig is kormányzati támogatással tudott fejlődni. Nem is kell olyan messzire visszagondolni. Ko­rábban a sportuszodát, nem sokkal régebben pedig a sport­arénát avattuk fel. Mindkettő állami pénzből épült. Ami nagyon hiányzik, az a gazdaságfejlesztés. A mostani városvezetés képtelen ipart vonzani Szegedre, nemhogy minőségi munkahelyeket teremteni. Ráadásul még mindig nagy az elvándorlás, a jól képzett munkaerő és a fiatalok is elköltöznek, ami nem is csoda: nincs hol elhelyezkedniük. Nekem ez az egyik legfontosabb célom, hogy ebben történjen előrelépés, ami, azt hiszem, nem lehetetlen, ha a jövőben is jobboldali kormánya lesz Magyarországnak. 

 

– Az ipar távolmaradásán túl a megyében az egyik legnagyobb probléma továbbra is az illegális bevándorlás. Mit gondol, a következő ciklusban is lesz elég rendőr és katona, akik biztosítják a határ védelmét?

– A határzár működik, beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ráadásul sok ellenzéki szerint gyakorlatilag nem is létezik migráció, többen közülük lebontanák a határkerítést. Ennek ellenére érezhetően több az illegális migráns a határ közelében, mint akár egy évvel korábban volt. Ezt a helyzetet kezelni kell, amire továbbra is a határzár a legmegfelelőbb módszer. A kormány határozottan kiáll az illegális migráció ellen, a kerítést pedig megtartjuk, és igen: lesz elég rendőr és katona a határvédelemre. 

Forrás: Török János

– Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint nincs szükség rezsicsökkentésre. A Fidesz szerint viszont nem szabad hozzányúlni az eddigi eredményekhez. Mennyire érzi veszélyben a lakosságnak adott eddigi kedvezményeket?

– A baloldali ellenzék kiszolgáltatott a multicégeknek és a nemzetközi tőkének. Emlékezetes, hogy kormányzásuk alatt szinte az összes közmű- és energiacéget eladták, ami után hatalmasat emelkedtek a lakossági energiaárak. Ennek vetett véget a jobboldali kormányzat többek között azzal, hogy visszavásárolta ezeket a vállalkozásokat, és maximálta a lakossági energia­árakat. Ez óriási különbség! A kiszolgáltatottság megszűnt, a magunk urai vagyunk, jelenleg Magyarországon az egyik legolcsóbb a lakossági energia. Azonban kétségem sincs afelől, hogy kormányra kerülése esetén a baloldali koalíció ennek azonnal véget vetne, és eltörölné sok más kedvezmény mellett a rezsicsökkentést is. 

 

– A gyermekvédelmi törvény miatt gyakorlatilag az is rúgott egyet Magyarországba, aki eddig nem. Mit gondol, sikerül megvédeni Brüsszelben a jogszabályt az eredeti formájában?

– Eltökélt a kormány, Ma­gyarország semmivel sem zsarolható. Nem hiúsulhat meg fejlesztés azért, mert ok nélkül támadnak egy jogszabályt, melyet a parlament elfogadott. A nyomásgyakorlás ellenére a kormány álláspontja továbbra is az, hogy a magyar gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülők joga. Ráadásul a törvény szerint szigorúbb lett a pedofil-bűncselekmények büntetése, és szigorodtak az elévülés és a feltételes szabadlábra helyezés szabályai is. 

 

– Mégiscsak év vége van, hogyan tölti a szilvesztert?

– Kellemes kötelességem lesz: az unokákkal leszünk. A gyerekek elmennek szórakozni, mi pedig a legkisebbekre vigyázunk majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!